30 Haziran 2011 Perşembe

Erdoğan’dan uyarı: Şehrinin sorunlarını bilmeyen vekil, AK Parti kadroları arasında olamaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonraki ilk grup toplantısında yeni vekillere uyarıda bulundu:

“Şehrinin, ilçelerinin, köylerinin sorunlarını bilmeyen, tanımayan vekil, AK Parti kadroları arasında olamaz, olmamalıdır.”

Başbakan, yerel basını unutmadı

Başbakan Erdoğan, yeni milletvekillerinden iletişim hâlinde olmalarını istediği unsurlar arasında yerel basını da sıralayarak, şunları söyledi:

“Şehirlerinizde kamu idarecileriyle, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle, yerel basınla, tek tek vatandaşlarımızla tam bir uyum, koordinasyon ve iletişim içinde olmanız, hayatî derecede, sevgili arkadaşlarım, önemlidir.”

İlk grup toplantısı genel merkezde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi’nden sonraki ilk grup toplantısını, partisinin genel merkezinde yaptı.

AK Parti’nin yeni Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer de, milletvekili seçildikten sonraki ilk grup toplantısına bu gün katılmış oldular.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının yeni milletvekillerine hitab ettiği bölümüne, “Sevgili yol arkadaşlarım, AK Parti’nin çok değerli milletvekilleri, 12 Haziran seçimlerinde milletin takdirine, tercihine, teveccühüne mazhar olan siz değerli kardeşlerimi de bu ilk buluşmamızda yürekten tebrik ediyorum” diyerek başladı.

Milletvekillerine tevazu tavsiyesi

Milletvekillerinin, ‘milletin vazife yüklediği, milletin emanetini omuzlamış, milletin iradesini, yetkisini emanet olarak almış kişiler’ olduğunun altını çizen Erdoğan, “Şunu hiçbir zaman, aklınızdan, yüreğinizden, benliğinizden çıkarmayınız” diyerek, bazı tavsiye ve uyarılarda bulundu. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Sizler, şahsım, vekiliz; asıl olan millettir. Sizi bu makamlara millet getirmiştir. Millet, bize en kutsal emanetlerden birini yüklemiştir. AK Partili Milletvekilleri olarak bu kutsal emanetin her an idrakinde olacağınızdan en ufak bir şüphe dahi duymuyorum. Aziz Millet, bize nasıl güvenip iradesini emanet ettiyse, ben de sizlere aynı derecede inanıyorum. Yeni vazifeniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın diyorum.

Değerli kardeşlerim,

Belki bazılarınız gitmiş görmüştür. Tarihin en büyük medeniyetlerinden birinin, Endülüs Devleti’nin Gırnata’da inşa ettiği muhteşem El Hamra Sarayı’nın duvarlarında, sultanların kibrini ve azametini engellemek maksadıyla, şöyle bir ifade yazar:

‘Ve lâ galibe illallah…’

Bu levhalar vardır. Yani, Allah’tan başka zafer sahibi yoktur.

Osmanlı cihan devleti, Şeyh Edebâli’nin şu nasihati üzerine bina edilmiştir:

‘Ey Oğul, yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Nefsini yenmek, en büyük zaferdir. Osman, geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın.’

Yunus Emre de, ‘Seni de sigâya çeken bir Molla Kâsım gelir’ diyerek, bu toprakların inananlarını her zaman tevazuya çağırmıştı. Medeniyetimizin temel taşları olan bu öğütler, bu nasihatler, bu uyarılar, AK Parti’nin, bu hareketin de ilham kaynağı, referansı, mihenk noktası olmuştur. AK Parti’nin milletvekillerinin de en belirgin vasfı, yine tevazudur, böyle olmalıdır.

12 Haziran akşamı seçim sandıklarının açılması, sizin için bir son değil tam tersine bir başlangıçtır. Bazıları, bir sonraki seçime kadar milletle irtibatı koparacaktır. Bazıları, bir sonraki sandığa kadar milletle gönül bağını askıya alacak, milleti ve tercihlerini rafa kaldıracaktır. Ama AK Parti’nin milletvekilleri, 11 Haziran günü nasıl ve ne kadar milletin içindeyse, bu gün ve bundan sonra da aynı derecede milletin içinde olmaya devam edecektir. Ben, bunu görüyorum, buna inanıyorum.

Şehrinin sorunlarını bilmeyen vekil AK Parti’de olamaz

Önümüzdeki 4 yıl boyunca, milletle irtibatınızın artarak devam etmesini sizlerden rica ediyorum. Yani, milletle iç içe olacağız. Hiçbir zaman milletten uzak olmayacağız. Onların davetini beklemeyeceğiz, hep biz gideceğiz. Her fırsatta seçim bölgelerinize, ki biraz sonra kapalı toplantımızda bunları daha detay konuşacağız, özellikle illerinize gitmenizi, milletle kucaklaşmanızı, milletle gönül bağınızı daha da güçlendirmenizi sizlerden önemle istiyorum.

Her ilimizdeki vatandaşımız, vekilini ismen de sûreten de tanımalı, bilmeli, her arzu ettiğinde de vekiline ulaşabilmelidir.

Şehrinin, ilçelerinin, köylerinin sorunlarını bilmeyen, tanımayan vekil, AK Parti kadroları arasında olamaz, olmamalıdır.

Yerel basını unutmadı

Şehirlerinizde kamu idarecileriyle, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle, yerel basınla, tek tek vatandaşlarımızla tam bir uyum, koordinasyon ve iletişim içinde olmanız, hayatî derecede, sevgili arkadaşlarım, önemlidir.

Aynı şekilde, teşkilatımızla da her kademede uyum içinde çalışacağınıza yürekten inanıyorum. Şunu unutmayın: Bizleri buraya taşıyan, teşkilatımızdır. Öyleyse bu teşkilatımıza naz olmaz, kibir olmaz. Öyleyse, teşkilatımız bize ne diyorsa, ne programlıyorsa bunu yerine getirmeliyiz.

Görünümünüzle, üslûbunuzla, nezaketinizle, meselelere vukûfiyetinizle, diğer tüm partilerden farklı olduğumuzu her zeminde göstereceğinizi biliyorum.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: