29 Mayıs 2011 Pazar

Yozgat Barosu’nun yeni başkanı Hacı İbiş oldu

Yozgat Barosu, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda başkanını seçti. 126 avukatın oy kullandığı seçimde, adaylardan Hacı İbiş 75, Ergun Çiftçi ise 46 oy aldı. Yozgat Barosu’nun yeni başkanı Hacı İbiş, “Yozgat Barosu’nun asıl görevi, meslektaşlarının meslekî sorunlarına çözüm aramak olmalıdır” dedi.

Baro Başkan Vekili Fahri Açıkgöz, 151 üyeden 126’sının katıldığı toplantının açılışında, Baro Başkanı Yusuf Başer’in AK Parti’den milletvekili adayı olması sebebiyle görevinden ayrıldığını hatırlattı.

Açıkgöz, “Yönetim Kurulumuzun kendi arasında yapmış olduğu toplantı sonrasında görev vekâleten şahsıma verildi. Yasa gereği belirli bir dönem sonunda istifa eden başkanın yerine yenisi Genel Kurulumuz tarafından seçilmesi gerekmektedir” dedi.

Daha önce seçilen Yönetim Kurulu’nun görevine devam edeceğini, sadece istifa eden başkanın yerine seçim yapılacağını anlatan Açıkgöz, görevde bulunduğu süre içerisinde kendisine destek veren meslektaşlarına ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Daha sonra yapılan seçimde 126 delege oy kullandı. 2 Oyun boş, 3 Oyun geçersiz sayıldığı sayım sonunda 75 oy alan avukat Hacı İbiş 75, diğer aday avukat Ergun Çiftçi ise 46 oy aldı. Böylece Yozgat Barosu Başkanlığı’na Hacı İbiş seçildi.

Hacı İbiş, yaptığı konuşmada yargının 3 kurucu unsuru olan sav, savunma ve karar üçgeninin savunma ayağını oluşturan avukatların, avukatlık mesleğinin icrası yönünde anayasal ve yasal düzenlemelerin eksik ya da yetersiz olduğu için ciddi sorunların yaşandığına dikkat çekti. İbiş, “Avukatlar, her gün yaşam alanlarında, adliyelerde, karakollarda, baroda, çeşitli kurum ve kuruluşlarda meslekî sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu sorunlar ancak dayanışma, mücadele ve kurumsal destek ile aşılabilecek sorunlardır” dedi.

Bu sebeple baro yönetimi ve ilçe temsilcisi meslektaşlarının aktif ve öncü bir tutum izlemeleri gerektiğine işaret eden İbiş, şunları söyledi:

“Yozgat Barosu’nun bir an önce kurumsallaşmasını tamamlaması, sağlam temeller üzerinde bir kurumsal kimliğe bürünmesi şarttır. Yozgat Barosu’nun asıl görevi, meslektaşlarının meslekî sorunlarına çözüm aramak olmalıdır. Meslektaşlarımızın sorunlarını çözebilen bir yapı olmak için avukata ve avukatlık mesleğine odaklanmış şeffaf, katılımcı ve dayanışmacı bir yönetim anlayışı hâkim olmalıdır. Bahsettiğim sorunlar, Yozgat Barosu ile ilgili olmakla birlikte genel olarak avukat ve avukatlık mesleği ile ilgili olarak da burada tek tek sayamayacağım bir çok sorun bulunmaktadır. Tüm bu sorunların giderilmesi için Baro Başkanlığı olarak etkin bir rol üstlenilmesi yönünde gerekli çalışmaları yapmaya çalışacağız.”

(Kaynak: yozgatgazetesi.com)

Hiç yorum yok: