22 Mayıs 2011 Pazar

İstifa eden MHP’li Osman Çakır, “MHP’li erkeklerin eşleri MHP’ye oy vermiyorlar” demişti

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Ekici’nin uygunsuz görüntülerinin internette yayınlanması üzerine, kendi görüntülerinin de yayınlanmaması için istifa eden isimler arasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır da yer alıyor. Osman Çakır’ın istifası, geçen Ocak ayında yaptığı ilginç bir açıklamanın yeniden hatırlanmasına da sebep oldu.

MHP Genel Merkezi’nde Araştırma, Strateji ve Geliştirme biriminin başkanlığını da yürüten eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, MHP’li kocaları kendilerine kötü davranan kadınların, sandıkta başka partilere oy vererek intikam aldıklarını ileri sürmüştü.

Çakır, “Bizim Beyler eve gidiyor, efeleniyor, küfeleniyor hanımı kızdırıyor. Hanım da diyor ‘Sen misin böyle yapan’ sandıkta intikamını alıyor. Bu söylediklerim tahmini değil araştırmaların sonucu” demişti.

Elazığ Töre Düğün Salonu’nda partisinin İl İstişare Toplantısı öncesinde konuşan (eski) MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınlara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çok önem verdiğini söylemişti.

Kendisinin parti genel merkezinde Araştırma, Strateji ve Geliştirme biriminin başkanı olduğunu hatırlatan Çakır, şunları söylemişti:

“Burada yapmış olduğumuz çalışmalar şunu gösteriyor: Partililerimizin yüzde 70’inin eşi maalesef partimize oy vermiyor. En son seçimlerde ortalama 6 milyon aldık. Bu oyların 3 milyonu erkek, 3 milyonu kadın değil. 4 milyon 200 bini erkek, diğeri kadın. Bu ne demek? Bize oy verenlerin çoğu bekâr ya da eşler oy vermiyor. Bizim bayanlarımızda da şöyle bir şey var: Bizim beyler eve gidiyor, efeleniyor, küfeleniyor, hanımı kızdırıyor. Hanım da diyor ‘Sen misin böyle yapan’ sandıkta intikamını alıyor. Bu söylediklerim tahmini değil araştırmaların sonucu.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: