25 Mayıs 2011 Çarşamba

Kocabıyık: ‘Kaset operasyonu’nda asıl hedef Erdoğan’ı ve AK Parti Hükümeti’ni devirmek

Baykal’ı tasfiye edenlerle MHP kasetlerini çıkaranlar aynı çevreler

1995-99 yılları arasında Tansu Çiller’in başdanışmanlığını yapan siyasî analizci Hüseyin Kocabıyık, TRT Haber’de yayınlanan Kozmik Oda programında önemli açıklamalar yaptı.

Kocabıyık, “Deniz Baykal ile ilgili kaseti çıkarıp onun genel başkanlıktan tasfiyesini mümkün kılanlarla MHP kasetini çıkaranlar, üretenler aynı kişiler” dedi.

Balyoz Darbe Planı’nı gerçekleştiremeyen, Cumhuriyet Mitingleri ile hükümeti devirmeyi de başaramayan çevrelerin, CHP-MHP koaliyonu projesinin altına odun atmaya başladıklarını hatırlatan Kocabıyık, bugünlerde uygulamaya konulan ‘kaset operasyonları’nın asıl hedefinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ileri sürdü.

Kocabıyık’a göre, Devlet Bahçeli’nin, CHP-MHP koalisyonu için gereken oy oranını yakalayamayacağını düşünen bu çevreler, Bahçeli’yi genel başkanlıktan indirmekle, aynı zamanda ülkücülerin sokağa inmelerinin de önünü açmış olacaklar.

Kocabıyık, “Bakın unutmayın, Türkiye’de veya dünyanın herhangi bir ülkesinde, bir etnik gerilim varsa bunun bir tarafı sokağa inmişse Kürt hareketi sokağın üzerinden oyunu yükseltiyor. Bu MHP’ye dönük kaset operasyonunun asıl hedefi Tayip Erdoğan. Asıl hedef orası. Çünkü bunu tertip eden insanlar Tayip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin daha uzun süre iktidarda kalacağını düşünüyorlar, eğer bir şey yapmazlarsa. Tayip Erdoğan’ı ancak bir istikrarsızlık ortamı bir dahaki seçimde indirir.”

Türkeş: İnan Kıraç bizi kandırdı

Kozmik Oda programında, işadamı İnan Kıraç hakkında Taraf gazetesinde yayınlanan bir iddia da gündeme geldi.

Habere göre, Baykal’ın istifasına sebep olan görüntüler internette yayınlanmadan önce işadamı İnan Kıraç Baykal’ı ziyaret ederek, CHP üst düzey yöneticileri Önder Sav, Mustafa Özyürek ve Onur Öymen’i kurultayda parti yönetiminden uzaklaştırmasını istedi. Baykal ise Kıraç’ın bu teklifini reddetti. Ardından Baykal’ın görüntüleri yayınlandı, Baykal istifa etti, yeni genel başkan Kılıçdaroğlu ise, Kıraç’ın tasfiye edilmelerini istediği isimleri tasfiye etti.

Bu iddianın gündeme gelmesi üzerine Hüseyin Kocabıyık, İnan Kıraç’ın bu tür teşebbüsleri hakkında önemli bilgiler verdi.Kocabıyık, 1995 seçimleri öncesinde kurulmak üzere olan DYP-MHP ittifakını İnan Kıraç’ın bozduğunu ileri sürdü. Kocabıyık, Kıraç’ın Çiller’e de Türkeş’e de yanlış anket sonuçları götürerek bu ittifakın bozulmasını sağladığını anlattı. Kocabıyık, daha sonra MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in, kendisine “Bizi kandırdılar” dediğini kaydetti.

Kocabıyık, Ergenekon Soruşturması kapsamında yargılanan Emekli Korgeneral Engin Alan’ın da, Anayasa değişikliğine engel olmak için MHP’den aday gösterildiğini ileri sürdü.

Bahçeli Başbakan olmak istemedi

Devlet Bahçeli’nin iktidar olmak istemediğini hatta iktidar olmaktan korktuğunu öne süren Kocabıyık, 1999 Milletvekili Genel Seçimleri sonucunda DYP-MHP koalisyon girişiminin Bahçeli tarafından nasıl reddedildiğini şöyle anlattı.

“Şöyle bir hatıramız var mesela; 1999 seçimlerinde bir sonuç çıktı ortaya. Sonuç neydi; Ecevit yüzde 23 gibi bir oy almıştı. MHP yüzde 18. Doğru Yol 12 ve ANAP 13 aldı. (Toplam milletvekili sayısı 300’dü) Şimdi biz Tansu Hanıma dedik ki; efendim yani bu tablo içerisinde niye bir sol iktidar olsun ki? Burada çok rahat bir biçimde sağ iktidar çıkıyor, 3 partinin bir araya gelmesiyle. Devlet Bey Başbakan olsun, Devlet Bey son derece düzgün bir insan. MHP liderliğinde bir sağ koalisyon kuralım dedim. Tansu Hanım, ‘Allah var, doğru söylüyorsunuz’ dedi; kabul etti ve bizi tam yetkiyle Devlet Bahçeli’ye gönderdi, hatta randevuyu da kendisi aldı. Biz, Mümtazer Türköne ile ikimiz gittik Devlet Bey’e. Mesajı aynen bu şekilde ilettik.
‘Sizi Başbakan görmek istiyoruz ve çok açık bir sağ iktidar çıkması lâzım buradan’. Devlet Beyin o anki yüz ifadesini ben hiç unutmuyorum. Hiç hoşlanmadı bu tekliften ve rahatsız oldu yani. Ve bunu kabul etmeyeceğini söyledi yani. ‘Tansu Hanım dinlensin biraz’ dedi, istemiyorum böyle bir şeyi. Nitekim Ecevit ailesinin bütün o ülkücü camiayı aşağılamalarına rağmen gitti o 2 parti ile ortak oldu. Bunu MHP camiası da biliyor zaten böyle olduğunu.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: