22 Mayıs 2011 Pazar

Başbakan Erdoğan: Kaset tezgâhları ile
MHP’yi şekillendirmek istiyorlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin çirkin kaset tezgâhları ile şekillendirilmek istendiğini belirterek, bunu ‘çok çirkin ve çok tehlikeli’ gördüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan, “Siyaset elbette ki kirinden, pasından edepsizliklerden arındırılmalıdır, elbette temiz olmalıdır; ama bunu milletim sandıkta yapar. Demokrasilerde siyaset tasarımını siyasetin yeniden dizaynını, sadece ve sadece millet yapar” diye konuştu. Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu kaset komplolarından dolayı bizi, AK Parti’yi suçlayanlar, çok ciddi bir hezeyan içindeler. Özellikle CHP’nin kaset mamulü, kasetlerden nemalanmış, kasetler sayesinde iş başına gelmiş Genel Başkanının çıkıp AK Parti’ye iftira atması, kendi münasebetsiz pozisyonunu örtme çabasından başka bir şey değildir. CHP’de kaset mağduru beyefendiyi yeniden milletvekili adayı yapan, kaset mağduru hanımı liste dışı bırakan bizzat kılıçdaroğlu’dur. CHP’de, eski Genel Başkana şantaj için odasında bayan gazeteciyle pazarlık yapan da yine bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu ortaya saçılan kasetlerden dolayı sağı solu suçlayacak en son kişi de yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.”

Elitaş: Kasetler CHP’ye yarar

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri 3.sıra milletvekili adayı Mustafa Elitaş da, kaset olaylarının, siyaseti ve özellikle muhalefet partilerini dizayn etme çabaları olduğunu belirterek, bunun sonuçlarının özellikle kıyı kentlerinde CHP’ye yarayacağını ileri sürdü.

Hiç yorum yok: