22 Mayıs 2011 Pazar

Bekir Bozdağ, TV 8’de açıkladı:
Hayvancılık OSB, TSO’nun değil bizim projemiz

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Bekir Bozdağ, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık’ın her fırsatta gündeme getirdiği ve Hükümeti projeye destek vermemekle suçladığı Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nin, TSO’nun değil AK Parti’nin projesi olduğunu söyledi.

Bozdağ, “Biz söyledik, Sayın oda başkanımız da bizden aldı satıyor. Yani en azından telif hakkı bizim. Bunlar AK Parti’nin konuştuğu projeler ve biz gündeme getirdik, Sayın Başkanımız da bizimle beraber bunu takip ediyor. Yani bizim gündeme getirdiğimiz bir projeye bizim sahip çıkmamamız olabilir mi? Öyle bir şey olur mu?” dedi.

TSO Başkanı Özışık’ın bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Konu açıklığa kavuştu

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık’ın her fırsatta gündeme getirdiği ve Hükümeti projeye destek vermemekle suçladığı Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Projesi (HOSB), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat mitingini düzenleyeceği 17 Mayıs’ta Yozgat basını tarafından gündeme getirilmişti.

HOSB, televizyon kanallarının Yozgat’tan yaptıkları canlı yayınlarda da gündeme geldi.

TSO Başkanı Özışık, ulusal yayın yapan Kanal A televizyonunda Yozgat’tan canlı olarak yayınlanan “Kanal A Türkiye Yollarında” programında da gündeme getirerek, projenin uygulanmasında Yozgat’a öncelik tanınması gerekirken, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in Diyarbakırlı olmasının da etkisiyle, pilot bölge olarak Diyarbakır’da uygulandığını ifade etmişti. Özışık, projenin gerçekleşmesi için 23 ayrı kamu kuruluşunun onayının gerektiğini belirterek. “Yani Ankara’dan başlıyor işin ilk adımları” demişti.

Konu, TV 8’in Yozgat’tan canlı olarak yayınladığı “Seçim Kervanı” programında da gündeme geldi.

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, “Bu projeyi bize de sundular, iktidar partisine de sundular; ama çok enteresandır, bu proje Diyarbakır’da uygulanıyor, 15 ilde daha uygulanacak, projenin müellifi Yozgat, bu 15 ilin içinde yok. Dolayısıyla burada iktidarın bir sorumluluğu var” dedi.

Programa konuk olarak katılan CHP Yozgat 1. sıra milletvekili adayı Ali Ayık da, projenin Yozgat’ta uygulanmayışından hükümeti sorumlu tutarak şunları söyledi:

“Buradan milletvekili olmuş, Başbakanın ‘beşinci milletvekili adayınız’ dediği Cemil Çiçek’e de gidildi, ‘Başbakanın Yozgat’taki ikinci adamı’ dediği Bekir Bey’e de (Bekir Bozdağ’a) gidildi, Sanayi Bakanı’na da gidildi, Tarım Bakanına da gidildi fakat o konuda hiçbir çözüm olmadı. Yozgat İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Projesi, Yozgat’ta hayvancılığı toplulaştırıp entegre tesislerin orada üretim yapabilmesi, burada istihdam sağlanabilmesi için çok büyük bir projeydi, maalesef o proje Diyarbakır’a gitti. Diyarbakır’dan sonra 15 tane il pilot bölge olarak seçildi, o bölgelerde de Yozgat yok.”

“Yozgat Hakimiyet” gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Kenan Yılmaz da, projeye dair suçlamaları, üçüncü bölümünde programa konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’a iletti.

Yılmaz, “Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Projesi dillendirilip duruyor. Bunun aslı nedir? Madem bu kadar önemli bir projedir, hükümet neden bu projeye sahip çıkmaz veya doğru mudur?” diye sordu.

Bekir Bozdağ da, bu projenin Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın değil kendi projeleri olduğunu açıkladı. Bozdağ, “Biz söyledik, Sayın oda başkanımız da bizden aldı satıyor. Yani en azından telif hakkı bizim. Bunlar AK Parti’nin konuştuğu projeler ve biz gündeme getirdik, Sayın başkanımız da bizimle beraber bunu takip ediyor. Yani bizim gündeme getirdiğimiz bir projeye bizim sahip çıkmamamız olabilir mi? Öyle bir şey olur mu?” dedi.

Bozdağ, Türkiye’de organize hayvancılığın yeni başladığını ve hâlen 1 ilde pilot (deneme) uygulama yapıldığını, bu uygulamadan olumlu sonuç alındığında Yozgat’ın da bundan istifade edeceğini söyledi. Bozdağ, “Biz de o projenin takipçisiyiz. O proje, bizim ortaya koyduğumuz bir proje” dedi. Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’nin en modern hayvancılığı İlci Çiftliği’nde yapılıyor

“Öte yandan hayvancılıkla ilgili Yozgat’ta Boğazlıyan’da damızlık düve üretim çiftliğimiz var. Türkiye’nin hayvan borsası gibi çünkü orada nitelikli hayvanlar üretiliyor ve herkes ‘orada kaç hayvan var, ne oluyor ne bitiyor’ borsa gibi gerçekten takip ediyor. Onu da biz hayata geçirdik. Şimdi bizim Yerköy’de İlci çiftliği var. Eskiden burası TİGEM’e ait bir yerdi. Emin olun, in cin top oynuyordu, bir şey yoktu, kapısında kilit vardı; ama şu anda Türkiye’nin en modern hayvancılığı orada yapılıyor. Şu anda 10 bin neredeyse büyükbaş hayvan var, küçükbaş hayvan var ve orada Yozgat’a ve Türk ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Biz, hayvancılığı Yozgat’ta daha güçlü hâle getirmek için Et Balık Kurumu’yla, Damızlık Düve Üretim Çiftliği’yle İlci Çiftliği ile ve başka pek çok alanda hayvan üreticisine verilen destekle Yozgat’ta biz bu işi ayağa kaldırmak için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.”

Entegre işçilerinin hiçbiri işsiz kalmayacak

Bozdağ, izleyicilerden gelen ve Et Entegre Tesisleri’nin Et ve Balık Kurumu’na devredilmesi sebebiyle işsiz kalan 95 kişinin durumunun ne olacağına dair bir soruyu da cevapladı. Bozdağ, Et ve Balık Kurumu’na 96 kadro çıktığını, bunun 26’sının kamu görevlisi, 10’unun şoför, 15’inin kasap, 40’ının da işçi kadrosu olduğunu, tesis büyüdüğünde hizmet alımı yoluyla da (taşeron işçi) çalıştırılacağını kaydetti.

Bozdağ, daha önce entegre tesisinde çalışan işçilerin Et ve Balık Kurumu’na öncelikli olarak alınacaklarını belirterek, “Onların hiçbirisi işsiz kalmayacak” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: