29 Mayıs 2011 Pazar

Divanlı Köyü’ne talih kuşu kondu

Yozgat’ın merkez ilçesine bağlı Divanlı Köyü, eski bir yerleşim birimi olarak nüfusunun fazlalığı, Bozok Üniversitesi’ne ve yapılacak olan hızlı tren istasyonuna yakınlığı sebebiyle, Yozgat’ın en şanslı köylerinden birisi hâline geldi.

Hızlı tren hattının Yozgat başlangıç kısmı, Ankara- Sivas yolu 174’üncü kilometresi olan Buruncuk Köyü’nün sınırları içerisinde bulunuyor. Yozgat istasyonu, Divanlı Köyü’nün kuzeyine yapılacak.

Doğru: Divanlı, Yozgat’ın bir mahallesi oldu

Kısa adı Divander olan Divanlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı Selahattin Doğru, 2009 yılı Şubat ayında düzenledikleri ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in de katıldığı ‘Arabaşı Gecesi’nde bu konuda değerlendirmelerde bulunmuştu. Doğru, Yozgat’a 7 km. mesafede, Bozok Üniversitesi’nin yanı başında olan, ayrıca hızlı tren güzergâhı üzerinde bulunan Divanlı Köyü’nü Yozgat’ın bir mahallesi olarak gördüklerini ifade etmişti. Doğru, önümüzdeki dönemde Yozgat ve Divanlı Köyü’nün iç içe olacağını belirtmişti.

Başer: Divanlı bambaşka bir yer olacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, Divanlı Köyü’nün fiilen Yozgat Belediyesi’nin mücavir alan sınırları içerisine girmiş durumda olduğunu belirterek, “Biz burayı kendimizden görüyoruz. Hem üniversitemiz bu tarafta, hem de Yozgat’ın gelişme yönü Divanlı’ya doğru gidiyor. Burası yeni bir Yozgat projesiyle farklı bir yer olacaktır” demişti.

Konuşmasında Yozgat’a yaptıkları hizmetleri özetleyen Başer, “Yapacağımız plan ve program dâhilinde Divanlı Köyü’ne hizmet götürmek için de elimizden geleni yapacağız” demişti.

Şentürk: Divanlı Köyü daha da gelişecek

Divanlı Köyü hakkında son değerlendirmeyi bu hafta içerisinde Divanlı Köyü’nde incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Necati Şentürk yaptı.

Tarihî Divanlı Köyü Camisi ile ilköğretim okulunda incelemelerde bulunan Vali Şentürk, Divanlı Köyü’nün konumu itibari ile geleceğinin çok parlak olduğunu belirterek, Divanlı Köyü’nün Bozok Üniversitesi’nin yanında yer alması ve Hızlı Tren Garı’nın buraya yapılacak olması sebebiyle ileride daha da gelişeceğini ifade etti.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: