24 Mayıs 2011 Salı

Diker: Kasetçiler, İstanbul’un Avrupa yakasında

19 ve 20’nci dönem milletvekili Tevfik Diker, MHP yönetiminde istifalara sebep olan görüntüleri yayınlayanların İstanbul’un Avrupa yakasında olduklarını iddia ediyor.

Diker, ilk görüntü yayınlandıktan sonra, başka kimlerin görüntülerinin yayınlanacağına dair elindeki istihbaratı iletmek üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek istediğini ancak Bahçeli’nin bu talebini kabul etmediğini ifade ediyor. Diker, bundan şu sonucu çıkarıyor: Bahçeli zaten o görüntüleri yayınlanmadan önce biliyordu.

Diker, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici’nin, kendi görüntüleri yayınlanmadan önce, “MHP bu organizasyonun ne olduğunu biliyor. Şu anda söylemeye mezun değilim” dediğini de hatırlatıyor.

Edindiği bilgileri herhangi bir istihbarat teşkilatından değil MHP’lilerden edindiğinin altını çizen Diker, Bahçeli’nin Diyarbakır’da miting düzenlemek istemesini de şöyle bir senaryo ile açıklıyor:

Diyarbakır’da Bahçeli’ye menfur bir saldırı düzenlenir. Bahçeli, mağdur durumuna düşer. MHP tabanı kaset skandalını unutur ve mağdur rolündeki Bahçeli’ye destek verir. Barajın altında kalma tehlikesi yaşayan MHP’nin oyları artar. Hedef, MHP-CHP koalisyonu. Senaryoyu yazan da Ergenekon.

Diker, daha önce ‘provokatörlere fırsat vermemek için’ Diyarbakır’a gitmeyeceğini söyleyen Bahçeli’nin, daha sonra aniden fikir değiştirmesini çok anlamlı bulduğunu belirtiyor.

Hiç yorum yok: