4 Mart 2011 Cuma

Yozgat Muhabir değil Blogger kapatıldı

İnternet ortamında Yozgatlılar tarafından ilgiyle takip edilen “Yozgat Muhabir” isimli haber blogu’nun yayıncısı ,Sürur Öztürk, siteye girenlerin karşılaştıkları “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir” ibaresi hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Sürur Öztürk, www.yozgatmuhabir.blogspot.com isimli siteye değil, bu siteyi de yayınlayan ve Google’ın bir alt şirketi olan www.blogger.com’a erişim yasağı konduğunu, bu sebeple de Blogger tarafından yayınlanan binlerce sitenin hepsinde “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir” ibaresinin gözüktüğünü kaydetti. Öztürk, şu açıklamada bulundu:

“blogspot.com uzantılı birkaç sitenin, yayın hakkı Digitürk’e ait olan Spor Toto Türkiye Süper Lig müsabakalarını yayınlaması sebebiyle Digitürk, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne şikâyette bulundu. Bu şikâyet üzerine mahkeme, bu blogları da barındıran blogger.com’a erişim yasağı getirdi. Dolayısıyla, birkaç kişinin yaptığı yayın ihlâli sebebiyle, Blogger’a bağlı olarak yayın yapan binlerce bloga erişim de engellenmiş oldu. Üstelik Blogger’a kayıtlı milyonlarca blogun tamamında “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir” ibaresinin gözükmesine sebep olunarak, yayın ihlâli ile hiçbir ilgisi bulunmayan yayıncılar da okuyucuları nezdinde zan altında bırakıldı. Yapılan işlem kanuna uygun olabilir ama hukuka uygun değildir. Çünkü yayın ihlâli ile hiçbir ilgisi olmayan binlerce blog yayıncısı ve milyonlarca blog okuyucusu mağdur edilmiştir.”

Öztürk, erişim yasağının kaldırılmaması hâlinde, Yozgat Muhabir’in bir süre sonra yozgatmuhabir.com adresine taşınarak yayınını sürdüreceğini belirtti.

Hiç yorum yok: