28 Mart 2011 Pazartesi

Rektör Adayı Prof. Karaca: Ben, kadrosu
Yozgat’ta olmayan rektör adaylarından değilim

Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, diğer adaylar arasında kadrosu Bozok Üniversitesi’nde bulunan ikinci akademisyen olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Kadrosu Yozgat’ta olmayan rektör adayları, rektör olarak atandıkları takdirde dört yıl hizmet etme imkânı bulacaklar. Atanamadıkları takdirde ise Bozok Üniversitesi ile hiçbir ilişkileri kalmayan öğretim üyeleri olarak kendi üniversitelerine dineceklerdir. Ben, Bozok Üniversitesi mensubu olarak, atanmış olsam da olmasam da Yozgat’a hizmet etmeye devam edeceğim.”

Üniversitedeki yolsuzluk iddialarına da işaret eden Prof. Karaca, “İhalelerin şeffaf, denetlenebilir ve kayıt altında alınabilir olması sağlanacak” dedi.

Onlar üniversitelerine dönecekler, ben Yozgat’ta kalacağım

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı.

Prof. Karaca, diğer adaylar arasında kadrosu Bozok Üniversitesi’nde bulunan ikinci akademisyen olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Kadrosu üniversitede bulunan bir Yozgatlı akademisyen olarak rektör adayı olmam, birkaç açıdan önem arz etmektedir. Kadrosu Yozgat’ta olmayan rektör adayları, rektör olarak atandıkları takdirde dört yıl hizmet etme imkânı bulacaklar. Atanamadıkları takdirde ise Bozok Üniversitesi ile hiçbir ilişkileri kalmayan öğretim üyeleri olarak kendi üniversitelerine dineceklerdir. Ben, Bozok Üniversitesi mensubu olarak, atanmış olsam da olmasam da Yozgat’a hizmet etmeye devam edeceğim. Bozok Üniversitesi’nin yarışa girdiği diğer üniversitelerden daha güçlü, saygın ve tercih edilebilir bir konuma getirilmesi, Yozgatlı bir akademisyen olarak benim açımdan çok önemlidir. Şehrimizin gelişmesi ve kalkınması çok büyük oranda Bozok Üniversitesi’nin gelişmesine ve güçlenmesine bağlıdır.”

Bozok Üniversitesi’nin sorunlarını birinci elden bilen ve yaşayan bir akademisyen olduğunu belirten Karaca, “Öncelikle üniversite ile Yozgat’ı bütünleştirmemiz gerekiyor” dedi.

Karaca, üniversite ve Yozgat’ın gelişimini sağlamak için ‘âkil insanlar topluluğu’ oluşturup, birlik beraberlik içerisinde hem üniversiteyi hem de Yozgat’ı geliştirmek istediğini ifade etti. “Üniversite ile şehrin karşı karşıya değil, birbirine destek olan, sorunları elbirliği ile çözeceği bir noktaya taşınması temel çabalarımız arasında olacaktır” diyen Karaca, sözlerine şöyle devam etti:

“ Akademisyenlerin dostluk ilişkilerinin tesis edildiği bir ortamın hazırlanarak, rahat, huzurlu ve üretken bir üniversite ortamında yaşamalarını temin etmek en önemli görevdir. Öğrencilere yönelik sosyo-ekonomik, kültürel ve sportif imkânların artırılması ve etkinleştirilmesini sağlayarak, üniversiteyi aynı zamanda yaşanılır bir mekân hâline getirmek temel hedeflerimizdendir.”

Rektör olduğu takdirde akademik ve idari alanda liyakat ve uzmanlıklara göre görevlendirme yapılacağını belirten Karaca, “Üniversitemizin merkez ve ilçelerindeki birimlerde görev yapan personelin görev tanımı yapıldıktan sonra yani görevi diğer birimlerde ifa etmek üzere beş yılda kurum içi naklen atamalar yapılarak kurumlara yeni bilgi akışını sağlayacağız” diye konuştu.

Üniversitedeki yolsuzluk iddialarına da işaret eden Prof. Karaca, “İhalelerin şeffaf, denetlenebilir ve kayıt altında alınabilir olması sağlanacak” dedi.

Karaca, kendi yönetici kadrolarını oluşturacak akademik yeterliliğe kavuşan üniversitede etkin bir yönetimi sağlamak için yerinden yönetimin sağlanacağını, üniversite vakfının daha aktif hâle getirilmesi ve hizmetlerinin artırılması için çalışmalar yapacağını kaydetti.

Hiç yorum yok: