28 Mart 2011 Pazartesi

Külekçi Köyü’nde herkes eve kapandı

Kayseri’nin Talas İlçesi’nde 2009 yılı Ramazan Bayramı’nda şeker toplamak için kapısını çalan 3 küçük çocuğu öldürüp Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’ne bağlı Yahyasaray Köyü’nde toprağa gömdüğü ortaya çıkan Uğur Veli Gülışık’ın doğduğu köy olan Külekçi Köyü’nde, tam bir şok yaşanıyor.

www.dipnot.tv’ye açıklamada bulunan Külekçi Köyü Muhtarı Arif Kaygısız, köylerinin adının böyle bir olayla birlikte anılmasından rahatsız olduklarını ve köyde tam manâsıyla bir matem havası olduğunu söylüyor. Kaygısız, Uğur Veli Gülışık’ın ailesinin bu olaydan sonra Kayseri’den memleketlerine dönmek zorunda kaldıklarını, Gülışık’ın ailesinin de köy halkının da eve kapandığını anlatıyor.

dipnot.tv’nin telefonda yönelttiği soruları cevaplayan Muhtar Kaygısız, şunları söyledi:

“Köy halkı olarak şoktayız. Böylesi bir olayla köyümüz anıldığı için çok üzgünüz. Hiç beklenmediğimiz bir şey. Kendisi zaten yıllardır köyünden uzaktı. Kayseri’ye yerleştikten sonra evlendi, Almanya’ya gitti. Ama oradan boşanıp döndü. Çocuğu olmadı bu evlilikten. Kendisi de ailesinin tek çocuğuydu. Pek fazla akrabası, eşi, dostu yok burada.”

Gülışık’ın yazları memleketini ziyaret ettiğini kaydeden muhtar Kaygısız, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geldikleri zaman da hiçbir anormal davranışlarda bulunmazdı. Sessiz, sakin bir çocuktu. Ailesi bu cinayetten sonra Kayseri’de duramadı. Buraya, memleketlerine döndüler. Kimseyle konuşmuyorlar. Evlerine kimse gitmiyor. Konuşmak istemiyorlar. Biz de köy halkı olarak bu olaydan sonra evimize kapandık. Kimse kimseye gidemez oldu. Kim ister köyünün üç çocuğun katiliyle anılmasını? Unutmak istiyoruz. Yaşananlar vahşet. Köyün acısı köye yeter, daha fazla konuşmak da istemiyoruz bu konu hakkında.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: