22 Şubat 2011 Salı

Yatakhanesi yanan okuldan öğrencilerin
geç tahliye edilmeleri tepkilere sebep oldu

Yozgat’ın Saray Beldesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve 200 öğrencinin yatılı eğitim gördüğü Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin pansiyon bölümünde çıkan yangın sonucu, 16 odadan oluşan yatakhanenin 8 odası tamamen yandı, 4 odada da büyük hasar meydana geldi.

Dün saat 13.00 sıralarında 10-12 odada aynı anda başlayan yangının kundaklama sonucu çıktığı, bir öğrencinin yatakhaneleri ateşe verdiği iddia ediliyor. İl Millî Eğitim Müdürlüğü, okulda eğitime 3 gün ara verildiğini duyurdu.

Yangın sırasında okuldaki öğrencilerin uzun bir süre okulun salonunda bekletildikten sonra tahliye edilmelerinin yanı sıra, itfaiye personelinin yangına sivil kıyafetlerle ve korunaksız olarak müdahale etmeleri eleştirilere sebep oldu.

Mahallî basın mensupları, okulda görevli bir öğretmenin, basının görüntü almasını engellemeye çalıştığını ve “Doğuda olsaydınız, bu görüntüleri çekemezdiniz” dediğini kaydediyor.

“Merhaba Yozgat” gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Recai Büyüksoy, “Öğrencileri tahliye yerine okulda tuttular” başlıklı yazısında, şu eleştiride bulundu:

“Tatbikatlarda dahi muhtemel bir yangın esnasında öğrencilerin seri bir şekilde tahliye edilmelerine rağmen, gerçek ve ciddi boyutlarda yaşanan bir yangında bu denli yanlış bir hareketin sergilenmiş olmasına anlam veremedim açıkçası.” (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: