Gazeteci Yazar Siyami Yozgat’ın Çapanoğlu isyanını konu alan ve geçen yılın sonlarında yayınlanan belgesel romanı Usat, Çapanoğlu Kent Parkı Sosyal Tesisleri’nde Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın’ın da katıldığı yemekli toplantıyla basına tanıtıldı.
Usat romanı ve tanıtım toplantısı, 2009 yılında İleri gazetesindeki köşelerinden şiir konusunda birbirleriyle yaptıkları sert tartışmalar sonucunda küskünlük yaşayan Ahmet Sargın’la Siyami Yozgat’ın yan yana gelerek Yozgat edebiyatı adına dayanışma sergilemelerine de vesile oldu. Ahmet Sargın, İleri gazetesinde yayınlanan “Teşekkürler Başkanım” başlıklı yazısında, “Siyami Yozgat’la röportaj yaparak eserini tanıtmayı düşündüğünü” kaydetti.
Belediye Başkanı Başer, toplantıyı Yozgatlı şair ve yazarlara destek olmak amacıyla düzenlediklerini belirtti. Usat romanının yazarı Siyami Yozgat’ı “hepimizin gururu, belki Türkiye’de çok önemli ses getirecek çok değerli yazarımız, şairimiz” diyerek takdim eden Başkan Başer, romanı okuduğunu, çok güzel bir roman olduğunu, akıcı olduğu kadar da edebî bir dille yazıldığını belirterek, “Tüm arkadaşların okumasını tavsiye ediyorum” dedi. Başer, Siyami Yozgat’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın ise, Yozgatlıların, hemşehrilerinin eserlerini alıp okuyarak sahip çıkmaları gerektiğini belirterek, “Yozgatlı şair ve yazarlarımızı teşvik etmek adına, gelecekte Yozgat’ın ünlü yazarlar çıkarması adında çalışma yapılmasını istiyoruz. Yozgat’ın ünlü yazarları olsun ve Türkiye genelinde tanınsın istiyoruz” diye konuştu.
Usat romanının yazarı Siyami Yozgat da, romanına gösterdiği ilgiden dolayı Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e teşekkür etti. Yozgat, “Bu ilgiyi görmek bizi memnun etti. Kültür sanat adamı olarak bu tür toplantılar Yozgat’ın kültür sanatına katkı sağlar. Şair ve yazarlarımızın yerelden kurtulup ülke genelinde tanınmasına vesile olur. Yozgat’ın şiirini, sanatını, romanını yaptığımız çalışmalarla bir adım öteye götürebilmişsek bu bizi sevindirir” dedi.
Yozgat’ın edebî mahfillerinde “Yozgat’ta roman var mıdır, yok mudur” tartışmasının yapıldığını hatırlatan Siyami Yozgat, şöyle konuştu:
“Yozgat’ta güçlü şairlerimiz var ancak romancı olarak ilimizde fazla yazar yetişmedi. Roman yazmak, uzun soluklu bir çalışmayı, ciddi bir araştırma inceleme yapmayı, önemli bir birikime sahip olmayı gerektirmektedir. Ülke genelinde birkaç romancımız dışında bir isim maalesef yok. Usat, inşallah roman yazmayı isteyen yazarlarımızın ortaya çıkmasına vesile olur.”
“Yaptığımız çalışmalarla Yozgat’ın şiirini, sanatını, romanını bir adım öteye taşıyabilmişsek, bu gerçekten bizi sevindirir” diyen Siyami Yozgat, Yozgat’ta üreten, yazan, çizen insanların bugüne kadar gerekli ilgiyi, desteği göremediğini söyledi. Yozgat, “İnşallah bundan sonra belediyelerimizin, sizin de desteğinizle daha güzel şeyler yapılacak” dedi.
Usat romanı ve tanıtım toplantısı, 2009 yılında İleri gazetesindeki köşelerinden şiir konusunda birbirleriyle yaptıkları sert tartışmalar sonucunda küskünlük yaşayan Ahmet Sargın’la Siyami Yozgat’ın yan yana gelerek Yozgat edebiyatı adına dayanışma sergilemelerine vesile oldu.
Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın, İleri gazetesinde yayınlanan “Teşekkürler Başkanım” başlıklı yazısında, şu ifadeleri kullandı:
“Usat’ ı okumadım( henüz okuyamadım) okuduktan sonra yorumlamayı isterim. Okuyan dostlarımdan edindiğim bilgiye göre güzel bir çalışma. Emek verilmiş, alın teri dökülmüş. Çapanoğlu tarikatı incelenmiş, takdire şayan bir çalışma. Tarihî roman özelliği ile kaleme alınan bu eserden dolayı Siyami Yozgat kardeşimi kutluyorum. Kısa bir dönem kendisi ile karşılıklı atışma yazısı yazdık ama içimizde kin, öfke yoktur, olamaz da. Biz kültür adamlarıyız. Kültür adamlarının kini, öfkesi olamaz. Bu konuda söyleyeceğimiz şeyler var ama onları özel toplantılarda yüz yüze konuşmayı yeğleriz. Bizim prensibimiz şudur: İnsanlar, aynen buğday başağı gibi olgunlaştıkça başını yere eğmeli, ağırbaşlılığını korumalıdır. Kibirlenme, böbürlenme bizim kitabımızda yoktur. Enaniyetleri biz çoktan ayaklarımızın altına almışızdır.
Usat’ı okumayı, yorumlamayı istiyorum. Hatta Siyami Yozgat’la röportaj yaparak eserini hemşehrilerimize tanıtmayı düşünüyorum. Emek vermiş, alınteri dökmüş, emeğine ve alın terine saygı duyduğumuzu ifade ediyorum.” (Yozgat Muhabir)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder