26 Şubat 2011 Cumartesi

Ekici: Engin Alan’ı milletvekili adayı yapacağız

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, “Kendisi de takdir ederse, ilk seçimde Engin Alan’ı milletvekili adayı yapacağız” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Samsun Büyük Otel’de bazı MHP Milletvekilleriyle birlikte düzenlediği ‘basınla sohbet toplantısı’nda, Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Emekli Korgeneral Engin Alan’ı milletvekili adayı göstereceklerini söyledi. Mehmet Ekici, bir muhabirin sorusu üzerine, şu açıklamada bulundu:

“Ergenekon soruşturması gibi, Balyoz soruşturması gibi, artık adlarını burada sayamayacağım bir sürü soruşturmada da MHP, eğer bir darbe girişimi varsa bunun Türk hukuk sistemi tarafından cezalandırılmasını, bunu yaparken Ergenekon’un bir çuval hâline getirilip hükümetin aleyhinde olabileceği varsayılan her türlü insanın bu torbaya doldurulmaması gerektiğini, adaletin hızlı, etkin ve gerçek hukuk kurallarına uygun bir adalet olarak tecellisini istemiş bir siyasî partidir. Bu tür davalar karşısında duruşumuz da hukuka bırakılmış bir durumdur.”

Engin Alan’ın suçsuz olduğuna inandıklarını belirten Mehmet Ekici, sözlerine şöyle devam etti:

“Engin Alan, efsane bir subaydır ve bir kahramandır bizim nezdimizde. Biz, Engin Alan’ın herhangi bir ihtilal teşebbüsünün içinde olmadığını biliyoruz ama yine de Engin Alan’ın bağımsız Türk mahkemeleri tarafından yargılanmasına karşı çıkmıyoruz. Aklanarak ve temizlenerek çıkacağına bütün kalbimizle inanıyoruz. Kendisini milletvekillerimiz ziyaret etmiştir. Engin Alan’ın suçsuzluğuna inanıyoruz. Bir komplonun kurbanı edilmek istendiği noktasında bir kanaatimiz var. MHP kanaat oluştururken asla zanların üzerinden kanaat oluşturan bir siyasi parti olmadı.”

(Kaynak: internethaber.com)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ekici'ye ve MHP lilere hayırlı olsun.
Rahmetli Başbuğ,en kötü demokratik idare,en iyi askeri yönetimden iyidir derdi.
Demekki MHP'den Başbuğ'un izleri silinmiş.
Bizde MHP'nin izlerini kafamızdan siliyoruz.
Beynimize iyi bir format atıyoruz.
Yeni beynimizde ihtilale teşebbüs edenleri aday yapan,başörtüsü fişlemesinde bulunanları milletvekili adayı yapan MHP 'ye asla yer olmayacaktır.

Adsız dedi ki...

bu nasıl bir başlıktır böyle !