25 Şubat 2011 Cuma

Libya’dan dönen işçileri karşılayan Başer:
Büyük bir devlet olduğumuzu bir kere daha gördük

Libya’dan Yozgat’a dönen işçiler davul zurna ile karşılandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kanlı çatışmaların yaşandığı Libya’da bulunan toplam 25 bin Türk vatandaşından bugüne kadar Türkiye’ye getirilen 8 bin 360 kişi arasında yer alan 13 Yozgatlı işçi de, memleketlerine döndü.

Başer: Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu bir kez daha gördük

Libya’dan tahliye edilerek memleketlerine dönen Yozgatlı işçiler, otobüs terminalinde aileleri ve yakınları tarafından davul zurna ile karşılandılar. Yozgatlı işçileri karşılama törenine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de katıldı.

Başkan Başer, Türk işçilerin sağ salim memleketlerine dönmelerinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Başer, “Hemşehrilerimiz ailelerine kavuştu. Libya’da yaşanan olayları izliyoruz. Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu bir kez daha gördük. Diğer ülkeler vatandaşlarına sahip çıkamazken, Türkiye binlerce vatandaşını sağ salim yurda getirdi” diye konuştu.

Dünya Türkiye’nin Libya’daki tahliye başarısını alkışlıyor

Libya’da olaylar çıkar çıkmaz büyük bir tahliye operasyonu başlatan ve kısa sürede binlerce vatandaşını kurtaran Türkiye’nin çalışmaları bütün dünyanın dikkatini çekti.

Gösterilen başarı, uluslararası medya kuruluşlarının gündemine oturdu. İngiliz basını, tahliye konusunda kendi hükümetlerine sert eleştirilerde bulunurken, Türkiye’nin bu yöndeki çalışmalarını alkışladı. “En çarpıcı girişim Türkiye’den geldi” diye yazan The Times, İngiliz uçağının arızalanıp Libya’dan 9 saat gecikmeli kalkmasını ise ‘fiyasko’ olarak niteledi.

Tahliye konusunda ‘en başarılı’ çalışmaları Türkiye’nin yaptığına işaret eden Amerikan gazetesi New York Times, Rusya ve ABD dahil, 21 ülkenin yardım için Türkiye’ye başvurduğunun altını çizdi. Ankara’nın çalışmaları, liderlerin açıklamalarına da yansıdı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, yaşanan aksaklıklar ve gecikmeden dolayı halkından özür dilerken, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, “Türkiye’den yardım istedik, görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Hiç yorum yok: