18 Şubat 2011 Cuma

Hangi üniversite? Kim bu torpilli öğrenciler?

Yozgat’ın mahallî gazetelerinden “Yozgat” gazetesinin internet sitesinde yer alan “Serbest Kürsü” bölümüne “İbrahim Çetin” imzasıyla gönderilen mesajda, bazı öğretim görevlilerinin, ‘siyasetçi’ ya da ‘kurumsal kimliği olan insanların’ çocuklarına sınavlarda hak ettiklerinden yüksek not verdikleri iddia ediliyor.

Üniversite ve yüksek okul ismi verilmeyen mesajda, “Bir üniversiteye bağlı Meslek Yüksek Okulu’nda” bu konuda okul müdürüne şikâyette bulunulduğu, bunun üzerine, yayımlanan sınav sonuçlarının geri çekildiği ileri sürülüyor.

yozgatgazetesi.com’un “Serbest Kürsü” bölümünde yayınlanan mesaj şöyle:

Meslek Yüksek Okulu

Öğretim görevlilerinin siyasetçi ya da kurumsal kimliği olan insanların çocuklarına artı puanlar verip siyasetçi çocuklarına okulu bitirttirmeleri doğru, ahlaklı bir davranış mı, bu birincisi. İkincisi de; bir üniversiteye bağlı meslek yüksek okulunda şu olay gerçekleşiyor:

Hoca gayet güzel final sınavını yapıyor, birkaç gün sonra da açıklıyor, ilan ediyor. ilgili üniversite öğrenci sisteminde de yayınlıyor. Sonra öğrencilerden özellikle siyasetçi ve kurulsal kimliğe sahip akrabaları olan bir kısım öğrenciler torpille geçtiklerini hayısca, marifetmiş gibi bağıra çağıra anlatıyor. Bunları duyan garibim çiftçi Ahmet’in, inşaatta amele Mustafa’nın, emekli Ayşe teyzenın düzgün ve vatanına milletine faydalı olmak isteyen çocukları duyuyor ve okul müdürlüğüne şikayet ediyor.

Sonra okul müdürlüğü bu sınavları incelemeye alıyor. Yayınlanan sınav sonuçlarını geri çekiyor. Ama gel gelelim bu aynı okulda aynı saatlerde bir başka hoca da siyasetçi çocuğuna babasının hıyar tarlasından veriyormuş gibi fazla fazla notları veriyor... Ama sınıf arkadaşları biliyor ki o çocuğun o notları alması imkansız... Şimdi size soru: Bu dürüst öğrenciler, bu davranışlar karşısında ne yapmalı?

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: