15 Şubat 2011 Salı

CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Şahin, İl Başkanı Kaytan’a sitem ederek gözyaşları içinde istifa etti

CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Veli Şahin, Boğazlıyanlı aday adayı Ali Ayık’ı liste başına getirmemek için, “son günlerde kendisi ve yönetim kurulu üzerinde Yozgat merkezli oyunlar oynandığını, baskı kurulduğunu, psikolojik bir yıpratma planı sergilendiğini” ileri sürerek, istifa ettiğini açıkladı. Şahin, istifa kararını açıklarken gözyaşlarına hakim olamadı.

CHP İl Başkanı Onur Kaytan’ı, il başkanlığı seçiminde kendisine destek vermedikleri için taraflı davranmakla suçlayan Şahin, “Boğazlıyan’daki CHP’liler onların ayak oyunlarına, olumsuz tavırlarına fırsat vermeyecek ve oyunlarını bozacaktır” dedi.

Şahin, geçen haftasonu Boğazlıyan’a ziyarette bulunan denetmenlerin temaslarını, İl Başkanlığı’nın “taraflı tavrı”na örnek gösterdi. Şahin, “Gelen denetmenler öyle önyargılı gelmişler ki, ne kadar muhalif olduğumuz kişi varsa oralara gittiler” dedi.

Gözyaşları içinde istifa

Yozgat’ın CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Veli Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve bazı Oda Başkanları ile birlikte parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek görevinden istifa ettiğini açıkladı. Şahin, istifa kararını açıklarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Veli Şahin, “Boğazlıyanlı aday adayı Ali Ayık’ı liste başına getirmemek için, son günlerde kendisi ve yönetim kurulu üzerinde Yozgat merkezli oyunlar oynandığını, baskı kurulduğunu, psikolojik bir yıpratma planı sergilendiğini” ileri sürdü.
Şahin, “Milletvekilliği seçiminde liste başına Boğazlıyanlı aday getirmeme noktasında, Yozgat ilinden partimizi olumsuz bir noktaya taşımak isteyenlerin, özel hayatımıza kadar varan iftira ve karalama kampanyalarına daha fazla dayanamadığımız için yönetimden istifa ediyoruz. Boğazlıyan CHP bir bütündür. Ben giderim, başkası gelir; ama inanıyorum ki, Boğazlıyan’daki CHP’liler onların ayak oyunlarına, olumsuz tavırlarına fırsat vermeyecek ve oyunlarını bozacaktır” diye konuştu.

Dayanacak gücümüz kalmadı

‘İftira kampanyaları’nın kendilerini derinden yaraladığını anlatan Şahin, şunları söyledi:

“İnternet yayıncılığı adı altında kişisel, aile hayatımıza kadar giren iftiralar, karalamalar, özel yaşantımıza varıncaya kadar iftiralar atıldı. Yapılan olumsuz kampanya karşısında bu yükü daha fazla taşıyamayacağımız kanaatine vardık. Partimizi olumsuz bir noktaya taşımak isteyenlerin karalama kampanyalarına daha fazla dayanamadığımız için çok sevdiğimiz partimizin yönetiminden istifa ediyoruz.”

Kısa bir süre önce CHP Yozgat İl Başkanlığı görevine atanan Onur Kaytan’ı sert bir dille eleştiren Şahin, bu konuda da şöyle konuştu:

“CHP İl Başkanı Onur Kaytan, il başkanlığı seçiminde kendisine destek vermedik diye bizlere taraflı davranıyor. Bunun en yakın örneğini hafta sonu yaşadık. İlimize görevlendirilen denetmenlerin Boğazlıyan’a geleceğini bize çok geç saatte haber verdi. Niçin geleceklerini, toplantının mahiyetini dahi söylemedi. Hazırlık yapmamıza imkân vermedi. Parti geleneği, önce partiye uğranıp, sonra gidilmesi gereken yerlere gidilirdi. Ama önce Ziraat Odası’nı ziyaret ettiler. Oda başkanları ziyaret edilecekse Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne gidilmeliydi. Esnaf Sanatkârlar Odası’na gidilmeliydi. En yaşlı, en emektar oda başkanımızdı. Gelen denetmenler öyle önyargılı gelmişler ki, ne kadar muhalif olduğumuz kişi varsa oralara gittiler. Bunu anlamak mümkün değil.”

(Kaynak: internethaber.com)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

50-60 seçmenli Yozgat Merkez'den 3
000 oy alan zihniyet,22.000 seçmenden 6000 oy alan bir teşkilatı istemedi.
Yozgat'ın CHP'li tek İl Genel Meclisi Üyesi Boğazlıyandan.
Bu işi Yozgat-Boğazlıyan gerginliğine dönüştürürseniz,zararı tüm CHP çeker.
Yozgat hiç bir zaman Boğazlıyan ve Boğazlıyanlı istememiştir.Solcusu solcusunu,sağcısı sağcısını istememiştir.
AK Parti döneminde en az yatırımı alan ilçe Boğazlıyan'dır.
Keşte Kayseriye bağlansak yada ayrı il olsak.
Yada sarıkaya İl Olsa biz orayla bağlansak.
Yozgatlıların bizi insan yerine koymamasından bıktık usandık.