23 Şubat 2011 Çarşamba

Basına ‘hediye’ gönderen aday adayı kim?

Sürur Öztürk

Okuyucuları bilirler; “Yeni Ufuk” gazetesinin sahibi Bekir Çaylak, her köşe yazısının sonunda “Kim kimdir?” başlığı altında birtakım ipuçları vererek, birer cümlelik ‘haber bilmeceleri’ sorar okuyucularına.

Bu günkü “Kim kimdir” başlığı altında sorulan ‘haber bilmeceleri’nden özellikle birisi dikkatimi çekti.

Çaylak, bu bilmecesinde, “Basın kuruluşlarına gönderdiği hediyelerle şimdiden herkese gülücükler dağıtan nazik düşünceli aday adayı!” diye sormuş sorusunu…

Hâliyle merak ettim doğrusu…

Bu aday adayının kim olduğu, rektörlüğe mi yoksa milletvekilliğine mi aday adayı olduğu kadar, ‘basına gönderdiği hediyeler’in ne olduğu da merak uyandırdı bende.

Malûmâliniz, seçim döneminde basına gönderilen ‘hediyeler’ pek de öyle ‘nazik’ ve ‘mâsum’ ‘hediyeler’ olarak kabul edilmez…

Biri bu merakımı giderse keşke… Basına hediyeler gönderen bu “nazik düşünceli aday adayı” kim? Hangi basın kuruluşlarına ya da hangi gazetecilere ne tür hediyeler gönderiyor? Basın mensupları bu hediyeleri kabul ediyorlar mı, yoksa ‘Nezaketiniz için çok teşekkür ederiz ama seçim döneminde aday adaylarından hediye kabul etmeyi meslekî etik bakımından doğru bulmuyoruz’ deyip gönderilen hediyeyi geri mi çeviriyorlar?..

(surur-ozturk@hotmail.com)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hediyeler değil gönderen çok nazikmiş