5 Aralık 2010 Pazar

AK Parti Yozgat Milletvekili Çiçek:
Hızlı trenden dolayı havaalanına ihtiyaç kalmadı

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, hızlı tren hattının tamamlanmasıyla birlikte Yozgat’ın havaalanına ihtiyacının kalmayacağını ileri sürdü.

Çiçek, Yozgat’a yap-işlet-devret modeliyle 300 yataklı bir hastane yapılacağını, Yozgat Tıp Fakültesi’nin Hacettepe Üniversitesi ile birlikte çalışması dolayısıyla da Yozgat Tıp Fakültesi Hastanesi’nin teknik donanımının Hacettepe Hastanesi ile entegre edilmesi hâlinde bazı ameliyatların Yozgat’ta yapılabileceğini söyledi.

Et Entegre Tesisleri’nin Et ve Balık Kurumu’na devredildiğini açıklayan Çiçek, burada çalışan işçilerin de mağdur edilmeyeceklerini belirtti.

Çiçek, Polis Meslek Yüksek Okulu’nun kapasitesi artırılacağı için buraya yeniden bin kişilik okul, cezaevi mevkisine de TOKİ tarafından bin kişilik konut yapılacağını bildirdi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Çapanoğlu Kent Parkı Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Hükümeti’nin Yozgat’a getirdiği hizmetler hakkında bilgi verdi ve Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Havaalanına ihtiyaç kalmadı

Konuşmasında Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı hakkında bilgi veren Çiçek, “Hızlı tren hattının hizmete girmesiyle vatandaşlarımız 2- 3 saate gidilen Ankara’ya artık 50 dakikada gidecekler. Bu sayede ilimizin ulaşım sorunu ortadan kalkacaktır. Bu sayede Yozgat’ın havaalanına ihtiyacı kalmayacaktır” dedi.

Hızlı tren 2014’te hizmete başlayacak

Hızlı tren güzergâhında teknik sebeplerden dolayı güzergâh değişikliği yapıldığını tekrarlayan Çiçek, “Bazı belediye başkanlarımız da bu konuyu gündeme getirmiştir. Milletvekili olarak biz ilk güzergâh olması konusunda büyük gayret sarf ettik. Ancak teknik şartlar bunu getirmiştir” diye konuştu. Çiçek, hızlı tren seferlerinin 2014 yılında başlayacağını bildirdi.

300 yataklı hastane yapılacak

Basın toplantısında sağlık alanında yapılan hizmetleri de anlatan Çiçek, Yozgat’a yap-işlet-devret modeliyle 300 yataklı bir hastane yapılacağını hatırlattı. Çiçek, “Hastane yerimiz belirlenmiş, ihalesi yapıldı. İnşallah buraya çok güzel, tek kişilik odalar hâlinde modern bir hastane, iç donanımı da müteahhit firma tarafından yapılacak ve Sağlık Bakanlığı’na kiraya verilecek. Yap işlet devret modeliyle yapılacak olan hastanemiz 30 yıl sonra tekrar Sağlık Bakanlığı’na bırakılacak. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz de, resmî açılışı yapılmadı ama, hasta kabulüne başladı. Sağlık yönünde bu da ayrı bir avantajdır” dedi.

Bozok-Hacettepe işbirliği

Çiçek, Yozgat Tıp Fakültesi’nin Hacettepe Üniversitesi ile birlikte çalışması dolayısıyla da Yozgat Tıp Fakültesi Hastanesi’nin teknik donanımının Hacettepe Hastanesi ile entegre edilmesi hâlinde bazı ameliyatların Yozgat’ta yapılabileceğini, bu konuda bir çalışma yapıldığını söyledi.

Et Entegre Tesisleri’nde çalışanlar mağdur edilmeyecek

Et Entegre Tesisleri’nin Et ve Balık Kurumu’na devredildiğini açıklayan Çiçek, burada çalışan işçilerin de mağdur edilmeyeceklerini belirtti.

TOKİ bin konut daha yapacak

Çiçek, Polis Meslek Yüksek Okulu’nun kapasitesi artırılacağı için buraya yeniden bin kişilik okul, cezaevi mevkisine de TOKİ tarafından bin kişilik konut yapılacağını bildirdi.

AK Parti’nin Yozgat’taki oy oranı yüzde 67.2

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, basın toplantısında 12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

“Bizim hedefimiz Yozgat’ta 4 milletvekilinin tamamını AK Parti’den çıkarmaktır” diyen Çiçek, “Özel bir firma tarafından yapılan seçim anketinde Yozgat’ta AK Parti’nin oy oranı yüzde 67.2, MHP’nin yüzde 13.5, CHP’nin ise yüzde 9.8’dir. Bizim hedefimiz yüzde 67’lik oranı seçimlerde daha da yukarıya çekmektir” dedi.

Adayım ya da değilim demek etik olmaz

Milletvekilliği için yeni adaylar çıkacağını ifade eden Çiçek, “AK Partinin kapısı tüm adaylara sonuna kadar açıktır. Hem AK Parti için hem de diğer partiler için ilimizden ne kadar çok milletvekili aday adayı çıkarsa o kadar iyi olacaktır” diye konuştu.

Görevdeki bir milletvekilinin ‘Ben tekrar milletvekilliğine adayım’ veya ‘aday değilim’ demesinin etik olmayacağını ifade eden Çiçek, “AK Parti’de milletvekilliği için çeşitli kıstaslar var. Anketler yapılıyor, teşkilatın görüşleri alınıyor ve bunlar Başbakanımız tarafından değerlendiriliyor. Biz 12 Haziran seçim gününe kadar görevimizin başındayız” dedi. (CİHAN)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Şuna beceremedik desen daha anlaşılır olurdu.