19 Aralık 2010 Pazar

Bozok Hastanesi’nin kalorifer dairesinde yangın çıktı, yaklaşık 50 hasta diğer hastanelere nakledildi

Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kalorifer dairesinde yangın çıktı. Sebebi henüz belirlenemeyen yangından dolayı oluşan dumanın diğer katlara yayılması üzerine, yatarak tedavi gören hastalar, diğer hastanelere nakledildi. Yangın, kısa sürede söndürüldü. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, “Ciddi bir sıkıntımız yok. Hastalarımızın durumları iyi” dedi.

Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kalorifer dairesinde yangın çıktı. Yangın sebebiyle duman hastane katlarına yayılmaya başlayınca, yatarak tedavi gören kadın ve çocuk hastalar, ambulanslarla Yozgat Devlet Hastanesi, Özel Şifa Hastanesi ve Sorgun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Yaklaşık 50 hastadan 32’sinin kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi Acil Servisi’nden giriş yaptırılan hastalar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık ve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bekir Cahit Kayhan gözetiminde yapılan ilk kontrolün ardından odalara yerleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kalorifer kazanının bulunduğu dairede çıkan yangının hemen kontrol altına alındığını, yangının sebebinin araştırıldığını söyledi.

Yangının kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülmesine rağmen dumanın yataklı bölümlerde hissedilip, hastalara olumsuz etki yapabileceği düşüncesiyle hemen tahliye kararı aldıklarını belirten Uyanık, “Olumsuz bir durum yok. Hastalarımız öncelikli olmak üzere, personelimizin diğer hastanelere ambulanslarla güvenli bir şekilde nakilleri yapıldı. Ciddi bir sıkıntımız yok. Hastalarımızın durumları iyi” diye konuştu.

Hiç yorum yok: