7 Kasım 2010 Pazar

Eski Başhekim Fidan’dan çarpıcı iddialar

Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin görevden alınan eski Başhekimi Dr. Serdar Fidan, başta Dr. A.D. olmak üzere bazı doktorların organize bir şekilde hastane yönetiminden usulsüz taleplerde bulunduklarını, bu talepler kabul edilmeyince de hastane yönetimini sıkıntıya düşürecek arayışlar içerisine girdiklerini iddia etti.

Dr. Fidan, kendisinin Başhekimlik yaptığı dönemde erken doğum şüphesiyle hastaneye yatırılan 7 aylık hamile bir kadının ölümünden de Dr. A.D.’yi sorumlu tuttu. Fidan, “Olayda hastayı yatıran bu doktor, takip eden başka doktor. Bundan dolayı da hastanın takibinde problem oldu. Kadın yaşamını yitirdi ve bu olay yüzünden ben devlet memurluğu görevinden ayrılmak zorunda kaldım” dedi.

Bazı doktorlar, yönetim aleyhine çalışıyorlar

Geçen ay, boğazına kaçan yabancı cisim sebebiyle nefes borusu tıkanan ve acil serviste hayatını kaybeden 11 aylık Sudenaz Duyar’ın ölümüyle gündeme gelen Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

Daha önce 7 aylık hamile bir kadının hastanede hayatını kaybetmesi sonucu görevinden ayrılan ve devlet memurluğu sona eren eski Başhekim Dr. Serdar Fidan, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada çarpıcı iddialarda bulundu.

Eski Başhekim Dr. Fidan, başta Dr. A.D. olmak üzere bazı doktorların organize bir şekilde hastane yönetiminden usulsüz taleplerde bulunduklarını, bu talepler kabul edilmeyince de hastane yönetimini sıkıntıya düşürecek arayışlar içerisine girdiklerini iddia etti.

Başta kadın doğum uzmanı doktorlar olmak üzere, Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görevli bazı doktorların sık sık rapor alarak hastaneden ayrılmalarının hizmetlerin aksamasına sebep olduğunu ileri süren Fidan, doktorların bunu hastane yönetimini zor duruma düşürmek için kasıtlı olarak yaptıklarını iddia etti.

Dr. Fidan, hâlen görevde bulunan Kadın Doğum Uzmanı Dr. A.D.’nin, Başhekimlik yaptığı dönemde kendisinden sürekli usulsüz istek ve talepte bulunduğunu ileri sürdü. Fidan, “Dr .A D., kurumu ve beni sıkıntıya düşürecek istek ve taleplerde bulunup, bu talepleri yerine getirmeyince hastaneyi sıkıntıya sokacak arayışlar içerisine girerdi” dedi.

Hamile kadın, Dr. A.D. yüzünden öldü

Dr. A.D’nin sorumsuz, başına buyruk hareket eden bir şahsiyete sahip olduğunu ileri süren Fidan, Dr. Fidan, kendisinin Başhekimlik yaptığı dönemde erken doğum şüphesiyle hastaneye yatırılan 7 aylık hamile bir kadının ölümünden de Dr. A.D.’yi sorumlu tuttu. Fidan, “Olayda hastayı yatıran bu doktor, takip eden başka doktor. Bundan dolayı da hastanın takibinde problem oldu. Kadın yaşamını yitirdi ve bu olay yüzünden ben devlet memurluğu görevinden ayrılmak zorunda kaldım. Şimdi de aynı sıkıntıları şu anda hastanenin Başhekimliği görevini yürüten Yavuz Bey ve hastane çalışanları yaşıyor” diye konuştu.

Yozgat’ta olmadığı gün için ameliyat randevusu aldı

Dr. A.D., Ankara’da eğitim toplantısı için görevlendirildiği ve Yozgat’ta olmadığı bir günde kendisine ameliyathane günü yazarak Başhekime imzalatmak için getirdiği ve bu talebi kabul edilmediği için başhekimi tehdit ettiği iddia ediliyor. Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü’nün o dönemde soruşturma yaptığı belirtiliyor.

2 yılda 204 gün izin, sevk ve rapor kullandı

Dr. A.D.’nin 2008 yılından bu güne kadar askerlik süresi hariç 369 gün mesai yaptığı, çeşitli sebeplerden dolayı 204 gün izin, sevk ve rapor kullanarak görevini ihmal ettiği ve sağlık hizmetlerini aksattığı iddia ediliyor.

Talepleri kabul edilmeyince şikâyet ediyor

Dr. A.D.’nin, Başhekimlik’ten şahsıyla ilgili usulsüz talep ve isteklerde bulunduğu, görevli Başhekimlerin bu talepleri yerine getirmemesi durumunda da çeşitli bahanelerle hastane yönetimini Sağlık Bakanlığı’na, Valiliğe, Sağlık Müdürlüğü’ne ve adliyeye şikâyet ettiği, bu sebeple de hastane personelinin huzursuz olduğu ifade ediliyor.

İddialara cevap vermedi

Dr. A.D. ise, CİHAN muhabirinin kendisi hakkındaki iddialara dair sorusunu, ‘devlet memuru olduğu için açıklama yapamayacağı’ gerekçesiyle cevaplamadı.

Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hakkında Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. (CİHAN)

Hiç yorum yok: