13 Ekim 2010 Çarşamba

Sarıgül’ün yaptırdığı okul törenle açıldı

İstanbul’un Şişli İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, 2008’de kendi memleketi olan Erzincan’da şehit düşen Yozgat Sorgunlu Önder Muratoğlu adına yaptırdığı 24 sınıflı ilköğretim okulu, bu gün düzenlenen törenle açıldı.

Okulun öğrenci ve öğretmenlerine İstanbul ve Almanya gezisi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Sorgun halkına yeni müjdeler de verdi. Sarıgül, “Burada eğitim gören tüm çocuklarımızı İstanbul’a getirip misafir edeceğiz. İstanbul’un tarihî ve turistik yerlerini, gazeteleri, televizyonları, fabrikaları gezdireceğiz. Ayrıca öğrenciler arasında kura çekerek 4 öğretmen ve 15 öğrenciyi Almanya’ya götüreceğim” dedi.

Şehit babası: Hiçbir anne baba bu acıyı yaşamasın

İstanbul’un Şişli İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, 2008’de kendi memleketi olan Erzincan’da şehit düşen Yozgat Sorgunlu Önder Muratoğlu adına yaptırdığı 24 sınıflı ilköğretim okulu, bu gün düzenlenen törenle açıldı.

Şehit Önder Muratoğlu’nun babası Nuri Muratoğlu, törende yaptığı konuşmada, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, oğlunun şehit olduğu günden itibaren sürekli yanlarında olduğunu belirterek, “Şişli Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül, her zaman bizimle beraber oldu, acımızı paylaştı. Kendisinden oğlumun adına bir okul yapılmasını istedik, o da bizleri kırmadı, bu okulu yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyor, okulumuzda eğitim gören öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hiçbir anne ve babanın bu acıyı yaşamaması diliyorum” dedi.

Şimşek: Şehidimizin ismi burada yaşatılacak

Daha sonra kürsüye gelen Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, “İlçemizin okula ihtiyacı vardı. Böyle büyük bir ihtiyacı karşıladığı için kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah burada ilim adamları yetişecek ve şehidimizin ismi de burada yaşatılacaktır” diye konuştu.

Kılıç: bir evlât kaybettiniz, 550 evlât sahibi oldunuz

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç da yaptığı konuşmada, “Şehidimizin anne ve babası bir evlât kaybetti, bugün için 550 evlat sahibi olmuşlardır. Önder Muratoğlu, vatanına olan borcunu canıyla ödedi ve en şerefli mertebeye ulaştı” dedi. Kaymakam Kılıç, öğrencilere de şu tavsiyede bulundu:

“Burada eğitim gören öğrencilerimiz, okula her girişinizde şehidimizin ismini okuyacaksınız, ‘bu vatan için ne yapabiliriz’ diye düşüneceksiniz. Şehidimizin anne ve babasını da kendi anne ve babanız olarak göreceksiniz.”

Sarıgül, sırtını Anadolu’ya dönmedi

Kılıç, “İstanbul’da bulunmasına rağmen sırtını Anadolu’ya dönmeyen” Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve ekibine teşekkür ederken, bu vatan için canını veren Şehit Önder Muratoğlu’yu şükran ve minnetle andıklarını söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, törende yaptığı konuşmada, eğitim kurumlarına büyük önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bugüne kadar (Şişli) ilçemizde 26 yeni okul yaptırdık. Şehidimiz Önder Muratoğlu’nun ailesi Şişli’de oturuyor. Babası, 2 yıl önce bana gelerek oğlunun adına memleketi Yozgat’da bir ilköğretim okulu yaptırmak istediğini söyledi, biz de bu görevi üstlendik. Şimdi hem Sorgun’daki çocuklarımızın önemli bir ihtiyacını gidermiş olduk, hem de şehidimizin adı kendi memleketinde sonsuza kadar yaşayacak. Dileğimiz, artık şehit haberleri almayalım. Tüm dünyada silahlar sussun, barış ve kardeşlik gelsin.”

Mustafa Sarıgül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Sorgun halkına yeni müjdeler de verdi. Sarıgül, “Burada eğitim gören tüm çocuklarımızı İstanbul’a getirip misafir edeceğiz. İstanbul’un tarihî ve turistik yerlerini, gazeteleri, televizyonları, fabrikaları gezdireceğiz. Ayrıca öğrenciler arasında kura çekerek 4 öğretmen ve 15 öğrenciyi Almanya’ya götüreceğim” dedi.

Şehit annesi: Oğlumuz kalbimizde, ismi de bu okulda yaşayacak

Şehidin annesi Zeynep Muratoğlu, çok mutlu olduğunu belirterek “Bugün oğlumun düğününü yaptık. Bir Önder kaybettik ama binlerce Önder’imiz oldu. Onun için çok mutluyuz, çok gururluyuz. Bu güzel günü bize yaşattığı için Şişli Belediye Başkanımız Mustafa Sargül’e çok teşekkür ediyorum. Oğlumuz her zaman kalbimizde, ismi de bu okulda yaşayacak” dedi.

Sarıgül’ün memleketinde şehit olmuştu

Yozgatlı Jandarma Er Önder Muratoğlu, 11 Ağustos 2008 tarihinde Erzincan’ın Kemah İlçesi Olukpınar Köyü’nün kırsal kesiminde askerî aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olmuştu. (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: