12 Ekim 2010 Salı

Özışık: Girişimcilik Kursu’nu tamamlayanlar, iş kurmaları hâlinde hibe ve kredilerle desteklenecek

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan kursiyerlerin iş kurmaları hâlinde, KOSGEB tarafından kendilerine hibe ve kredi desteği sağlanacağını bildirdi. Özışık, iş kuracak olan kursiyerlere, işlerinin resmî kuruluş işlemleri ile makine teçhizat ve işletme giderleri için toplam 27 bin TL hibe, 70 bin TL’ye kadar sıfır faiz ve 2 yıl ödemesiz 24 ay vadede geri ödemeli kredi desteği sağlanacağını söyledi.

Girişimcilerin önü açık

Yozgat TSO tarafından düzenlenen “Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan kursiyerler, düzenlenen törenle onay belgelerini (sertifikalarını) aldılar.

TSO Salonu’nda düzenlenen törene, TSO Başkanı Metin Özışık, Sanayi ve Ticaret Müdürü Muhsin Çelebi, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Törende bir konuşma yapan TSO Başkanı Özışık, KOSGEB destekli ikinci kursu tamamladıklarını, üçüncü kursu açmak için de İş Kurumu ile çalışma yaptıklarını bildirdi.

Özışık, düzenledikleri ikinci kursa ‘Pazarlama’ dalında 25, ‘Büro Yönetimi’ dalında 25, ‘Girişimcilik’ dalında ise 30 olmak üzere toplam 80 kişinin kursa katıldığını kaydetti.

‘Pazarlama’ ve ‘Büro Yönetimi’ kursuna katılan kursiyerlere, kendilerine harçlık olmak üzere günlük 15 TL ücret ödendiğini belirten Özışık, Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan kursiyerlerin iş kurmaları hâlinde, KOSGEB tarafından kendilerine hibe ve kredi desteği sağlanacağını bildirdi.

Özışık, iş kuracak olan kursiyerlere, işlerinin resmî kuruluş işlemleri ile makine teçhizat ve işletme giderleri için toplam 27 bin TL hibe, 70 bin TL’ye kadar sıfır faiz ve 2 yıl ödemesiz 24 ay vadede geri ödemeli kredi desteği sağlanacağını söyledi.

Törende daha sonra kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere onay belgeleri verildi.

Hiç yorum yok: