15 Ekim 2010 Cuma

29 Ekim’den önce 15 Ekim bayramı

Atatürk’ün Yozgat’ı ilk ziyaret edişinin 86. yıldönümü, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Vali Necati Şentürk, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Maksat Dövletsahedov, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri ve öğrenciler katıldılar.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 86 yıl önce bu gün Yozgat’ı ziyaret ederek, Yozgat halkına ‘unutulmaz bir bahtiyarlık’ yaşattığını ifade etti. Atatürk’ün Yozgat halkı için söylediği “Ünlü süvarileri harp meydanlarında kahramanca dövüşen Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar! Bozok yaylasının çocukları, var olun” sözünü hatırlatan Vali Şentürk, “Gerçekten bu şeref, dünya durdukça Bozoklular için Yozgat’ın yiğit halkı için kefaret eder” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, “Devlet kurucumuz büyük önderin, cumhuriyetin ilânının birinci yılında ilimize yapmış olduğu ziyaret pek anlamlı, pek manidardır. Zira millî mücadelede orduya doğrudan asker verebilen, ordunun iaşesini sağlayan, işgal görmemiş birkaç ilimizden birisi de Yozgat’tır” dedi.

Daha sonra, 20 kişilik öğrenci grubu tarafından Atatürk’ü temsilen getirilen Türk Bayrağı, Vali Şentürk’e teslim edildi. Ardından, günün anısına düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan ve Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından verildi.

Tören, halk oyunları gösterileri ve Sorgun Belediyesi Mehter Takımı’nın konseriyle sona erdi. (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: