29 Eylül 2010 Çarşamba

Yıldırım: Hızlı tren güzergâhının belirlenmesi aşamasında bekleme oldu ama artık giderildi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Demiryolu Hattı’nın güzergâhının belirlenmesi aşamasında bekleme olduğunu ancak giderildiğini belirterek, hızlı tren çalışmalarında herhangi bir yavaşlama olmadığını söyledi.

Bakan Yıldırım, “Gerek Akdağmadeni, gerek Saraykent ve Doğankent’te hiçbir şekilde endişeye gerek yok. Bu yapılan demiryolu güzergâhı ve ağı bütün bu bölgelere hizmet verecek olan bir ağdır” dedi.

Bakan Yıldırım, 12 Eylül’de yapılan halk oylamasını da şöyle değerlendirdi: “Milletimiz, tekrar bozulan dengeleri düzeltti, demokrasi trenini tekrar rayına koydu.”

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bozok Üniversitesi’nin 2010-2011 Akademik Yılı Açılışı münasebetiyle düzenlenen törene katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak için geldiği Yozgat’ta, “Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı’nda Yozgat’ın aleyhine olacak şekilde güzergâh değişikliği yapıldığı” iddiasına açıklık getirdi.

Yozgat Valiliği’ni ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Yıldırım, söz konusu iddiaya dair bir soru üzerine şu açıklamada bulundu:

Güzergâh tartışmalarını bırakalım

“Bu güzergâhtaki hızlı tren demir yolu hattında bir yavaşlatılma yok. Hızlı tren demir yolu güzergâhını belirleyen, coğrafyadır. ‘Şuradan gitsin buradan gitsin’den ziyade, coğrafya nereden müsaade ediyorsa o güzergâh, en uygun güzergâhtır. Bazı coğrafî zorluklardan, güzergâhlarda ufak tefek değişikliler her yerde olabilir; ama bu değişiklikler, işin baştan planlandığı amacın dışına çıkmayan değişikliklerdir. Hızlı tren yolunda kasıt, eğimlerin az olduğu, hızı düşürecek konulardan uzak olması gerekiyor. Artık güzergâh tartışmalarını bırakıp bir an önce yapımının hızla sürmesi lâzım. Her hangi bir yavaşlama yok, güzergâhla ilgili karar verme aşamasında bekleme oldu ama artık giderildi.”

Bakan Yıldırım, “Gerek Akdağmadeni, gerek Saraykent ve Doğankent’te hiçbir şekilde endişeye gerek yok. Bu yapılan demiryolu güzergâhı ve ağı bütün bu bölgelere hizmet verecek olan bir ağdır” dedi.

Bakan Yıldırım’ın referandum değerlendirmesi:
Milletimiz, demokrasi trenini tekrar rayına koydu


Yozgat programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Bakan Yıldırım, İl Başkanı Yusuf Başer ile bir süre sohbet ettikten sonra, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Yıldırım, bir soru üzerine, 12 Eylül’de yapılan halk oylamasını şöyle değerlendirdi:

“Birçok konuda olduğu gibi son halk oylamasında da Türk halkının basireti bir kez daha ortaya çıkmıştır. Türkiye’de siyaset, bürokrasi, asker, yargı yanlış yapar ama her defasında bunları düzeltmek vatandaşa düşüyor, bu kez de öyle oldu. Bu bakımdan tüm milletimize teşekkür ediyorum. Tekrar, bozulan dengeleri düzeltti, demokrasi trenini tekrar rayına koydu. Bundan sonra hızla hepimizin arzu ettiği, dışarıda ve içeride herkesin gıpta ettiği bir ülke yapmak için el birliği ile çalışacağız. Bunu da başaracağımızdan hiç endişem yok. Bu morali bize millet verdi. Bu bize bir müddet daha gider.” (CİHAN)

Hiç yorum yok: