1 Eylül 2010 Çarşamba

Çiçek: Muhalefetin gündemini PKK belirliyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bazı yüksek yargı mensuplarının dailymotion.com isimli internet sitesinde yayınlanan ve dün gazetelerin manşetlerinde yer alan ses kayıtlarına atıfta bulunarak, “40 binden fazla insanın kanına girmiş olan terörist başı Öcalan’dan medet uman zihniyete bin defa yuh olsun” dedi.

“Muhalefetin gündemini terör örgütü belirliyor” diyen Bakan Çiçek, “Türkiye’de ne kadar yasa dışı örgüt varsa, Türkiye’de demokrasiden ümidini kesmiş; darbeyle, dalavereyle iktidarı ele geçirmeye çalışan illegal örgütlerle iş birliği yapan ne kadar kesim varsa, hepsi ‘HAYIR’ kampanyası içerisinde” diye konuştu.

Cemil Çiçek’in işaret ettiği ihanet belgesi

dailymotion.com isimli video paylaşım sitesinde ses kaydı yayınlanan ve Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan olduğu iddia edilen kişi, iki yüksek yargıca, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumda Anayasa değişikliğinin reddedilmesi için her yolu denediklerini anlatıyor.

Bunun için Öcalan’a çok ihtiyaç olduğunu ifade eden Aktan, CHP’nin, BDP’nin elinden tutması gerektiğini, bunu askerlere de söylediğini anlatıyor. Aktan, yayınlanan ses kaydında, BDP’nin, Kürtlerin yobaz kesimi olmadığını, BDP yöneticilerinin yüzde 99’unun CHP’ye yakın isimlerden oluştuğunu söylüyor.

Ses kaydı yayınlanan diyaloglarda, referandum sürecinde oluşturulacak bir kaos ortamının kendilerinin işine geleceği, bu kaos ortamından yararlanılması gerektiği; aksi halde, referandumdan EVET sonucunun çıkması hâlinde işlerinin biteceği belirtiliyor.

Cemil Çiçek Yozgat’ta

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Yimpaş Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen Danışma Kurulu toplantısına katılarak, Anayasa değişikliği için 12 Eylül’de yapılacak olan referandum (halk oylaması) sürecini değerlendirdi.

Çiçek, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasının birinci şartının birinci sınıf demokrasi olduğunu söyledi.

Dünyada 20 ülke içerisinde en fazla gelişmiş Amerika, İngiltere, Fransa, Japonya, Kanada gibi 7 ülkenin bulunduğunu hatırlatan Çiçek, “Bu 7 ülke, demokrasi ile idare edilen ülkedir. Bunların içerisinde diktatörlük yoktur, bunların içerisinde darbeler yoktur, bunların hiçbirinin içerisinde iktidarı nasıl alaşağı edeceğiz diye kumpas kuran, çete kuran, çeteleşen gruplar yoktur” diye konuştu.

Yüksek yargı mensuplarına gönderme

Bakan Çiçek, isim vermeden, bazı yüksek yargı mensuplarının dailymotion.com isimli internet sitesinde yayınlanan ve dün gazetelerin manşetlerinde yer alan ses kayıtlarına atıfta bulunarak, şunları söyledi:

“Bu gün iki gazetemizin manşetini gördüm; Türkiye’de yargının nasıl siyasallaştığı o manşetlerden anlaşılıyor. Hatta o iddialar doğruysa, ‘Türkiye’de kaos çıksın, o kaostan yararlanırız’ diyorlar. Böyle bir ifade akla ziyandır. İnsaf, vicdan!.. Bu ülkede kaos çıkacak, kaostan yararlanacaklar. Bu ülkeden ‘hayır’ çıksın diye ‘Öcalan bizim işimize gelir’ diyor. Öcalan, terörist başı…Terörist başından medet bekleyen insanlar var, kesimler var. Böyle bir anlayış olabilir mi? Böylesine millete güvensizlik olabilir mi? Böylesine 40 binden fazla insanın kanına girmiş olan insandan medet olan zihniyete bin defa yuh olsun!.. Böyle bir demokrasi olabilir mi? Açın bakın o manşetlere eğer doğruysa…”

Muhalefetin gündemini terör örgütü belirliyor

Bakan Çiçek, muhalefetin gündemini terör örgütünün belirlediğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

“Bir ülkenin siyaseten başına gelebilecek en büyük felaketlerden bir tanesi o ülkenin muhalefetinin gündemini, yasa dışı terör örgütlerinin belirlemesidir. Muhalefetin gündemini terör örgütü belirliyor. Hepsi aynı safta kampanya yürütüyorlar. Hayır diyenlere bakın, bazılarına gerçekten üzülüyorum, onlarla beraber yan yana kalmış olmalarından dolayı gerçekten üzülüyorum. Türkiye'de ne kadar yasa dışı örgüt varsa, Türkiye'de demokrasiden ümidini kesmiş darbeyle, dalavereyle iktidarı ele geçirmeye çalışan illegal örgütlerle iş birliği yapan ne kadar kesim varsa hepsi hayır kampanyası içerisinde, alın bakın listeler kimler kimlerle beraber. Demin söyledim bu günkü iddia doğruysa çok vahim. Şu günlerde Türkiye gerçekten ibretlik manzaraları yaşıyor. Allah hepimize akıl fikir versin, yani kuru kavga siyaset hırsına doğruların karşısında yanlışın yanında saf bağlamak hakikaten bu ülke için çok büyük bir talihsizlik.”

Hakaretler karşısında sessiz kalsak kabullenmiş oluruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman çok sert konuştuğunun söylendiğini ifade eden Çiçek, “Öyle konular konuşuluyor ki bizim izzeti nefsimize dokunuyor. Onurumuza, haysiyetimize dokunuyor. Biz bu ülkeyi seven insanlarız, birisi bize vatan haini diyorsa, bu namusumuza küfretmeye eş değer bir hakarettir” dedi. Çiçek, bu tür hakaretler karşısında sessiz kalmalarının, ithamları kabul etmek anlamına geleceğini ifade etti.

Evet çıkarsa, Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak

Anayasa değişikliğinin milletin yararına olacağını kaydeden Çiçek, “Milletimiz de bunu tasdik ederse buna ‘evet’ derse, Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak. (…) Bundan sonra iktidarlar idam gömleği konuşmalarıyla vatandaşların karşısına çıkmayacak. Taşlar yerli yerine oturacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok: