31 Ağustos 2010 Salı

Yozgat’ın havaalanı yok ama uçağı var

Türk Hava Yolları’nın (THY) ‘Yozgat’ ismini taşıyan bir uçağı var. Airbus A 320 tipi ‘Yozgat’ uçağı, 2 gün önce bir yolcunun uçuş esnasında rahatsızlanarak hayatını kaybetmesi sebebiyle Trabzon Havaalanı’na acil iniş yapınca gündeme geldi.

Havaalanı olmayan ama THY’de bir uçağa adını veren Yozgat’ta, Havaalanı konusunun da ilginç bir hikâyesi var.

Yapımı 1988 yılında planlanan “Yozgat Havaalanı”nın temeli 1990 yılında Anavatan Partisi iktidarı döneminde atılmıştı. Daha sonra yapılan rüzgâr ölçümleri sonucunda, arazinin havaalanı olarak kullanılmaya müsait olmadığı ortaya çıkmış ve havaalanı yapımından vazgeçilmişti.

20 yıl önce, üzerine havaalanı yapılmak için temel atılan ancak daha sonra vazgeçilen Tayyip Köyü Örnek mevkiindeki 288 bin 114 metrekarelik arazi, geçen Nisan ayında Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’ne tahsis edildi. Bozok Üniversitesi, Ziraat Fakültesi vasıtasıyla, araziyi tarımsal amaçlı olarak değerlendirecek.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yozgat.yozgatta havalanı için kamulaştırılan bölgenin hava alanına elverişsiz olması nedeniyle tarım arazisi olarak kullanılıyor denildi biz YOZGAT
havalansız kalmak istemiyoruz madem yozgattaki havaalanına ayrılan bölge elverişsiz O ZAMAN YENİ BİR BÖLGE İVEDİLİKLE kamulaştırılsın istiyoruz Artık bir 20 yıl daha beklemek istemiyoruz sarıkaya çevresinde uygun olan yerler kontrol edilmelidir.saygılarımla:
(aliakca1963@hotmail.com)