27 Eylül 2010 Pazartesi

Çandır Belediyesi: Su faturalarınızı ödemezseniz, suyunuzu kesmek zorunda kalacağız

Yozgat’ın Çandır İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, su parasını tahsil edemedikleri takdirde, su pompalarının ÇEAŞ’ta takside bağladıkları elektrik borcunu bile ödeyemez hâle geleceklerini belirterek, bu durumda ilçenin tamamen susuz kalabileceği uyarısında bulundu.

Vatandaşlara “su faturalarınızı zamanında ödeyin” çağrısı yapan Başkan Eroğlu, aksi takdirde, önümüzdeki haftadan itibaren, borcunu ödemeyen vatandaşların sularını kesmek zorunda kalabileceklerini bildirdi.

18 bin Lira masrafa karşılık 6 bin Lira tahsilat

Çandır halkının kullandığı suyu, elektrik sarfiyatı çok olan motorların çalıştırdığı 3 adet pompayla yer altından çıkaran Çandır Belediyesi, su tahsilatından 6 bin Lira elde ediyor ama bu hizmet için 18 bin Lira elektrik faturası ödüyor.

Sorunu çözmek için proje hazırladık

MHP’li Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, belediyenin bu problemini çözmek için 3 bin 200 metrekare su isale hattı projesi hazırlayarak İller Bankası’na sunduklarını, projenin mühendisler tarafından cazip bulunduğunu söyledi. Eroğlu, projenin uygulanması hâlinde, hem elektrik sarfiyatının üçte iki oranında azalarak 6 bin Liraya düşeceğini, hem de ilçenin su probleminin çözülmüş olacağını kaydetti.

Faturaları ödemezseniz suyunuzu kesmek zorunda kalacağız

Belediyenin içinde bulunduğu malî sıkıntıya işaret ederek, Çandır halkından su faturalarını zamanında ödemelerini isteyen Başkan Eroğlu, sözünü ettiği projeyi uygulayamadıkları takdirde, önümüzdeki haftadan itibaren su borcunu ödemeyen vatandaşların sularını kesmek durumunda kalacaklarını bildirdi.

Su parasını tahsil edemedikleri takdirde, su pompalarının ÇEAŞ’ta takside bağladıkları elektrik borcunu bile ödeyemez hâle geleceklerinin altını çizen Eroğlu, bu durumda ilçenin tamamen susuz kalabileceği uyarısında bulundu.

Vali Şentürk çözüm için çalışma başlatacak

Su problemi ile ilgili sorunlarını Yozgat Valisi Necati Şentürk’e ilettiklerini de ifade eden Eroğlu, “Sayın Valimiz bu konuda çok hassas ve bir an önce bu sorunumuzun çözüme kavuşturulması için çalışma başlatacaklarını belirtti” dedi.

Hiç yorum yok: