22 Ağustos 2010 Pazar

Valilikten TOKİ’ye: Yozgat’ta Roman yok

Hükümetin Roman açılımı kapsamında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gecekonduda oturan Roman kalmayacak” talimatı üzerine harekete geçen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 45 metrekarelik Roman konutlarının yapılacağı bölgeleri tespit etmek için valiliklere müracaat etti.

Yozgat Valiliği, TOKİ’ye verdiği cevapta, Yozgat’ta Roman bulunmadığını bildirdi. Yozgat’ın yanı sıra, Bitlis, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Mardin, Nevşehir, Niğde, Sivas, Van, Şırnak ve Trabzon Valilikleri de illerinde Roman bulunmadığını bildirdiler.

TOKİ, 11 şehirde toplam 2 bin 500 Roman konutu inşa ediyor. 45 metrekarelik konutlardan almak isteyen Romanlar, 100 liradan başlayan taksitlerle kendi evlerinin sahibi olacaklar.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yozgat'ta roman yok ama evi olmayan da çok.. Dar gelirliler için yapılan konutları "bol gelirliler" kaptı ve kiraya vererek gelen kirayı TOKİ aidatına ödeyip "bedava"dan ev sahibi oluyorlar.. Benim gariban dar gelirlim hala sefalet içinde... Hoş toki evi çıksaydı aylık taksidini de zor öderdi ya..