28 Ağustos 2010 Cumartesi

Alıçlı Köyü’ndeki evinde ölü olarak bulunan kadını, 15 yaşındaki oğlu nacakla başına vurarak öldürmüş

Çekerek İlçesi’ne bağlı Alıçlı Köyü’ndeki evinde ölü olarak bulunan Yeter Ç. İsimli kadının 15 yaşındaki oğlu Yasin Ç., savcılıktaki ifadesinde annesini başına nacakla vurarak öldürdükten sonra balkondan aşağı attığını itiraf etti.

Yasin Ç., Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Yozgat E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.


Cinayet süreci

Yozgat’ın Çekerek İlçesi’ne bağlı Alıçlı Köyü’ndeki şüpheli ölümün arkasından vahşi bir cinayet çıktı.

Ankara’da ikamet eden Yeter Ç. isimli 44 yaşındaki kadın, tarlasının hasadını yapmak üzere yaklaşık 2 ay önce 3 çocuğu ile birlikte Çekerek İlçesi’ne bağlı Alıçlı Köyü’ne geldi. Yeter Ç., yaklaşık 40 gün önce hasadı tamamlayıp, ürünü sattıktan sonra sabah erken saatlerde Ankara’ya döneceğini bildirip, yakınlarıyla vedalaştı. Ancak kadın ve çocukları, ertesi gün sabahtan itibaren köyde görülmedi.

Yeter Ç.’nin büyük oğlu Ömer Ç., annesinin köyde yaşayan kardeşi S. Y.’yi telefonla arayarak, 15 yaşındaki kardeşi Yasin’in diğer iki kardeşiyle birlikte Ankara’ya geldiklerini, annesinin ise henüz dönmediğini belirtip, artık gelmesini istediğini bildirdi. Durumdan şüphelenen S. Y., köy muhtarı ile birlikte jandarmayı aradı. Muhtar ve jandarma, evin kapısını kırıp içeri girdiğinde, Yeter Ç.’nin cesediyle karşılaştı.

Yapılan ilk incelemeden sonra kadının öldürülmüş olabileceği ihtimali belirdi. Yeter Ç.’nin ölüm sebebinin belirlenmesi için, ceset Ankara Adlî Tıp Kurumu’na gönderildi, ayrıca olay hakkında soruşturma açıldı.

Yasin Ç.’nin çelişkili söz ve davranışları şüphe uyandırdı

Bu arada, annesiyle birlikte köye gelen ve 2 kız kardeşini Ankara’ya götürüp ağabeyine “Annem bir süre köyde kalacak, bizi gönderdi” dediği ileri sürülen 15 yaşındaki Yasin Ç., dün sabah saatlerinde Çekerek İlçesi’nde Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, “Annem kayıp, bulamıyoruz” dedi. Savcılıkta görevli personel de bir süre beklemesini, savcı geldiğinde durumu savcıya bildirmesini söylediler; ancak Yasin Ç., bir süre sonra savcılıktan ayrıldı.

Sorgusunda cinayeti itiraf etti

Soruşturma kapsamında ipuçlarını değerlendiren ve Yasin Ç.’nin çelişkili söz ve davranışlarından şüphelenen polis, Yasin Ç.’yi Sorgun İlçesi’ndeki otobüs terminalinde gözaltına aldı. Cumhuriyet Savcılığı’nda sorguya alınan Yasin Ç., işlediği cinayeti itiraf etti.

Yasin Ç., 23 Temmuz’da annesiyle tartıştıktan sonra evden ayrılarak gece saat 02.00’de tekrar eve döndüğünü, uyumakta olan annesinin başına nacakla vurarak öldürdüğünü, bu sırada gürültüden dolayı uyanan iki kardeşini de odaya kilitlediğini, cesedi ise balkondan aşağıya atarak evin bahçesindeki tandırlığa gizlediğini anlattı.

15 yaşında anne katili oldu

Yasin Ç., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Yozgat E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

2 yorum:

ÇEKEREK ALIÇLI KÖYÜ dedi ki...

köyümüzün adının böyle bir haberle duyulması alıçlı köylüler olarak bizleri derinden üzdü böyle evlat olmaz olsun merhuma alahdan rahmet geride kalanlara sabır diliyorum alıçlı köyü halkının başı sağolsun allah bir daha böyle olayları yaşatmasın

Adsız dedi ki...

allah belasını versin oglunun inşallah allah verir cezasını inşalah