28 Ağustos 2010 Cumartesi

Çekerek Alıçlı Köyü’nde cinayet şüphesi

(Fotoğraf: İmdat Şimşek / fotoalbumu.com)

Ankara’da ikamet eden bir kadın, hububat hasadı için geldiği Yozgat’ın Çekerek İlçesi’ne bağlı Alıçlı Köyü’ndeki evinde ölü olarak bulundu. Kadının öldürülmüş olabileceği belirtiliyor.

Ankara’da ikamet eden Yeter Çelik isimli 44 yaşındaki kadın, tarlasının hasadını yapmak üzere yaklaşık 2 ay önce 3 çocuğu ile birlikte Çekerek İlçesi’ne bağlı Alıçlı Köyü’ne geldi. Yeter Çelik, yaklaşık 40 gün önce hasadı tamamlayıp, ürünü sattıktan sonra sabah erken saatlerde Ankara’ya döneceğini bildirip, yakınlarıyla vedalaştı. Ancak kadın ve çocukları, ertesi gün sabahtan itibaren köyde görülmedi.

Dün öğleden sonra Ankara’dan köye gelen bir telefon üzerine, kadın köydeki evinde ölü olarak bulundu.

Ankara’da ikamet eden Yeter Çelik’in büyük oğlu Ömer Çelik, annesinin köyde yaşayan kardeşi Sultan Yılmaz’ı telefonla arayarak, 15 yaşındaki kardeşi Yasin’in diğer iki kardeşiyle birlikte Ankara’ya geldiklerini, annesinin ise henüz dönmediğini belirtip, artık gelmesini istediğini bildirdi. Durumdan şüphelenen Sultan Yılmaz, köy muhtarı ile birlikte jandarmayı aradı. Muhtar ve jandarma evin kapısını kırıp, içeri girdiğinde, Yeter Çelik’in cesediyle karşılaştı.

Yapılan ilk incelemeden sonra kadının öldürülmüş olabileceği belirtilirken, ölüm sebebinin belirlenmesi için, ceset Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi, ayrıca olay hakkında soruşturma açıldı.

Bu arada, annesiyle birlikte köye gelen ve 2 kız kardeşini Ankara’ya götürüp ağabeyine “Annem bir süre köyde kalacak, bizi gönderdi” dediği ileri sürülen 15 yaşındaki Yasin Çelik’in, bu gün sabah saatlerinde Çekerek ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, “Annem kayıp, bulamıyoruz” dediği, savcılıkta görevli personelin de bir süre beklemesini, savcı geldiğinde durumu savcıya bildirmesini söyledikleri, ancak çocuğun bir süre sonra savcılıktan ayrıldığı öğrenildi. (Kaynak: gercekgundem.com)

2 yorum:

ÇEKEREK ALIÇLI KÖYÜ dedi ki...

köyümüzün adının böyle bir haberle duyulması alıçlı köylüler olarak bizleri derinden üzdü böyle evlat olmaz olsun merhuma alahdan rahmet geride kalanlara sabır diliyorum alıçlı köyü halkının başı sağolsun allah bir daha böyle olayları yaşatmasın

sevda dedi ki...

başınız saolsn bn komşu köydenim