20 Ağustos 2010 Cuma

10 yılda kapıcı dairesinden köşke

2001’den beri Kayseri ve Yozgat Şeker fabrikalarında yönetim kurulu başkanlığı yapan Vedat Ali Özışık’ın ismi, Ergenekon sanıklarından İbrahim Şahin’in ajandasında “Örgüte finans sağlayan kişi” olarak geçiyor.

Şahin, ajandada “Kayseri Pancar Kooperatifleri Başkanı V.A” diye söz ettiği Özışık’ın, Mehmet Ağar, Susurluk hükümlüsü Korkut Eken ve Mehmet Eymür ile görüştüğü ve bu kişilere para aktardığı iddia ediliyor.

10 yıl önce Kayseri Şeker Mahallesi’nde bir apartmanın kapıcı dairesinde oturan Özışık’ın geliri fabrikanın başına geçmesiyle jet hızıyla artıyor. Resmî olarak Özışık’ın üzerine kayıtlı mal varlığı şöyle:

Karakimse Köyü’nde lüks bir malikane ve binlerce dönüm arazi, Mersin’de iki yazlık, Çeşme’de bir, Kayseri Talas’ta iki villa, Alparslan Mahallesi’nde iki daire bir rezidance, Şeker Mahallesi’nde iki dubleks daire, Erdem Plaza’da iki büro, Hatay’da muhtelif arazi ve çiftlik, Urfa’da muhtelif arazi, Hisarcıkta bir kafenin içinde bulunduğu arsa, Avanos’ta Butik otel ve nargile cafe, Ankara’da kendisi ve oğlunun oturduğu iki lüks daire, Çayyolu’nda iki lüks daire, Efraim Bilici adına kayıtlı beş süper lüks daire.

Özışık’ın bu varlıkların yanı sıra milyonlarca dolar parasının olduğu ve Saray Factoring şirketi aracılığıyla değerlendirildiği de iddia ediliyor.

(Kaynak: taraf.com.tr)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kapıcı dairesinde oturan bi adam şeker fabrikasının başına nasıl geçmiş ki??

Adsız dedi ki...

bencede yani saçmalık kapıcı dairesinden fabrika başına ben bu olaya ancak gülerim :)):)):)):))