25 Temmuz 2010 Pazar

Sümer tesisleri Oran’ın idarî binası olacak

Kısa adı ORAN olan ve Kayseri, Sivas, Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Yönetim Binası olarak kullanmak amacıyla, Erciyes Üniversitesi’ne devredilen ve Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası olarak bilinen Sümer Tesisleri’nin idare binasını aslına uygun olarak onardı.

ORAN Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Eski Sümerbank’ın Kayseri’deki tesislerinde bulunan İdare Binası, Ajansımıza tahsis edildi” dedi.

Palancıoğlu, Sümerbank Tesisleri’ndeki binayı özellikle seçtiklerini belirterek, “Biz, tarihimize mal olmuş Sümerbank gibi köklü bir kuruluşun hiç olmazsa bir binasına sahip çıkmak ve kendi güçlü vizyonumuzu perçinlemek için böyle bir çalışma yaptık” dedi.

Palancıoğlu, Sümer Tesisleri’ndeki İdare Binası’nın arkasında bulunan ve zamanında memur lokali olarak kullanılan binanın da uzun yıllar bakımsız kaldığını ve çıkan yangınla da kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Bu binaya da ORAN olarak sahip çıkmak, restore etmek ve günümüze kazandırmak için uğraşacağız. Çünkü bu bina çok güzel ve özel. Binada, tiyatro ve sinema salonu gibi kullanılabilecek çok amaçlı bir salon, yemek salonu ve diğer sosyal üniteler yer alıyor” dedi.