25 Temmuz 2010 Pazar

Şampiyon boksör, Boğazlıyan’da törenle karşılandı

İstanbul’da tamamlanan Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda 54 kiloda şampiyon olan Yozgat Boğazlıyan Pansu Şekerspor Kulübü boksörü Mehmet Ateş, ilçeye gelişinde törenle karşılandı.

İlk gün Yunanlı rakibini 6-0, ikinci gün Rus rakibini 6-3, yarı finalde Avrupa ikincisi Haris Zeman’ı abandone ile yendikten sonra finalde Avrupa şampiyonu Azeri İsmail Nikodiç ile karşılaşan Yozgatlı boksör Mehmet Akteş, rakibini 7-2’lik skorla yenerek şampiyon olurken, Türkiye’nin de takım halinde birinci olmasını sağlaması büyük sevinçle karşılandı.

Hocaya teşekkür

Mini Avrupa Şampiyonası mahiyetindeki turnuvadaki başarısıyla boks camiasının dikkatini üzerine topladığı Mehmet Ateş, ilçeye gelişinde törenle karşılandı, kendisine çiçek takdim edildi. Daha sonra spor salonuna geçen Mehmet Ateş, burada kendisini yetiştiren antrenörü Kemal Akdağ ile görüşüp, başarısında emeği olan hocasına teşekkür edip, sevincini paylaştı.

Son yılların en büyük boksörü

Göz yaşlarını tutamayan antrenör Kemal Akdağ, “Mehmet Ateş, Türk boksunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük boksör. Bunu herkes kabul ediyor, komple bir boksör. Şu anda Millî Takım’ın yıldızı. Dünya Şampiyonası’nda da Türkiye’yi temsil edecek ve altın madalyayı göreceğiz” dedi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş talip

Akdağ, ‘ahlâkıyla, boks tekniğiyle, her şeyiyle şampiyon kişiliğine sahip’ sporcusuna, başta Türkiye şampiyonu Fenerbahçe olmak üzere Beşiktaş ve birçok kulübün talip olduğunu da vurguladı. Akdağ, “Mehmet Ateş gitmek istemiyor, ilçede kalıp, boks hayatını burada devam ettirmekten yana. Ancak bunun için kendisine sahip çıkılması, destek olunması gerekir. Yoksa bugün olmasa bile gelecekte başka kulüplerin tekliflerini değerlendirmek zorunda kalır” diye konuştu.