21 Temmuz 2010 Çarşamba

Karadeli: İhaleleri neden pazarlık usulüyle yaptın? Acar: Savcılığa şikâyetlerin takipsizlikle sonuçlandı

Yeni Ufuk Gazetesi yazarı ve tıbbî ürünler satan “MM Medikal” firmasının sahibi Muammer Karadeli, köşe yazısında, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı ve İhale Satın Alma Komisyonu Başkanı Hasan Acar döneminde yapılan 21 ihalenin 11’inin pazarlık usulü ile yapıldığını, 10 ihalenin ise iptal edildiğini belirterek, Acar’a yönelik suçlamalarda bulundu.

Karadeli’nin “10’u iptal 22 ihale” başlıklı yazısı üzerine yazılı bir açıklama yapan Doç. Dr. Hasan Acar da, bugüne kadar adlî makamlar tarafından aleyhinde yürütülen hiçbir soruşturma olmadığını ve Karadeli’nin kendisi aleyhine Yozgat Savcılığı’na yaptığı çok sayıda başvuru hakkında da takipsizlik kararı verildiğini kaydetti. Acar, Karadeli’yi, kendisinin şikâyeti üzerine tutuklanan kişilere destek olmaya çalışmakla suçladı.

Karadeli ile Acar’ın ihale polemiği yeniden alevlendi

Yeni Ufuk Gazetesi yazarı ve tıbbî ürünler satan “MM Medikal” firmasının sahibi Muammer Karadeli, köşe yazısında, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı ve İhale Satın Alma Komisyonu Başkanı Hasan Acar döneminde yapılan tıbbî malzeme ihalelerinin 1’i hariç tamamının pazarlık usulü ile yapıldığını belirterek, bunun sebebini sordu. Karadeli, Acar’ın kendi sorumluluğundaki bu ihaleler hakkında hiçbir şikâyette bulunmadığına dikkat çekti.

“Herkesin yaptığı yanlış, kendi görev dönemi içinde doğru olmuştur” diyen Karadeli, “Ta ki kendisinin Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ve İhale Satın Alma Komisyonu Başkanlığından alınmasına kadar” ifadesini kullandı.

Doç. Dr. Hasan Acar da, Karadeli’nin, Basın Meslek İlkeleri’nin “gazeteciliği şahsî çıkarlarına alet ettiği” gerekçesiyle Basın Konseyi’nden kınama cezası aldığını ve “şantaj” suçlaması ile Yozgat Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını hatırlattı.

Bugüne kadar adlî makamlar tarafından aleyhinde yürütülen hiçbir soruşturma olmadığını belirten Acar, Karadeli’nin kendisi aleyhine Yozgat Savcılığı’na yaptığı çok sayıda başvuru hakkında da takipsizlik kararı verildiğini kaydetti. Acar, Karadeli’yi, kendisinin şikâyeti üzerine tutuklanan kişilere destek olmaya çalışmakla suçladı.

(Devam edecek…)