21 Temmuz 2010 Çarşamba

Bozok Platformu ‘EVET’ için çalışacak

Geçen Mayıs ayında Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde kurulan “Bozok Sivil İnisiyatif Platformu”, 12 Eylül’de yapılacak halk oylamasında Anayasa değişikliğine ‘EVET’ oyu kullanılmasına yönelik faaliyetlerde bulunacak.

“Bozok Sivil İnisiyatif Platformu”nun sözcülüğünü, üniversite yıllarında Ülkü Ocakları yönetiminde bulunan ve Nizâm-ı Âlem Ocakları’nın kurucuları arasında yer alan Nesimi Gözübüyük yapıyor. Gözübüyük, ideolojik ve siyasî saplantılar sebebiyle merhum Turgut Özal’ın reformlarına karşı çıktıklarını, aynı hataya tekrar düşmeyeceklerini ifade ediyor.

53 aktif üyesi bulunan platformun sözcüsü Gözübüyük, referanduma iki aydan az bir süre kala halka Anayasa’da yapılacak değişikliği anlatacaklarını ve bütün mesailerini bu çalışmaya harcayacaklarını söylüyor. Gözübüyük, hiçbir siyasî partinin güdümünde olmadıklarını vurgulayarak, “Siyasî seçimlerde farklı partilere oy kullanan arkadaşlarımız referandumda evet diyecekler” diyor.

Gözübüyük, Türkiye demokrasisi için dönüm noktası olacağını düşündükleri referandum konusunda ortak karar aldıklarını ve ‘EVET’ için çalışacaklarını bildiriyor. İnternette bloklar oluşturduklarını ve “Referandumda neden evet diyeceğiz?” yazılı bildiriler dağıtacaklarını söylüyor.

Gözübüyük, ideolojik ve siyasî saplantılar sebebiyle merhum Turgut Özal’ın reformlarına karşı çıktıklarını, aynı hataya tekrar düşmeyeceklerini ifade ediyor.