25 Mayıs 2010 Salı

Yozgat maden faciasında iktidarda SHP vardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldaktaki kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasından hükümeti sorumlu tutan muhalefete, onların iktidarları dönemindeki maden facialarını hatırlatarak cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, 1995 yılında Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ndeki maden ocağında meydana gelen facia yaşandığında, iktidarda SHP-DYP koalisyon hükümeti olduğunu da hatırlattı. Erdoğan, “Kimse acılar üzerinden, ölen işçi kardeşlerimiz üzerinden oy avcılığına çıkmasın, istismara kalkışmasın” dedi.

38 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı

26 Mart 1995’te Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Matsan Madencilik Şirketi’ne ait kömür ocağında meydana gelen grizu patlaması sonucunda göçük altında kalan 38 kişi ölmüş, 8 işçi ağır yaralı olarak kurtarılmıştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bu günkü grup toplantısında, 17 Mayıs’ta Zonguldak’taki kömür madeninde meydana gelen grizu patlaması sebebiyle 30 işçinin hayatını kaybetmesinden hükümeti sorumlu tutan muhalefete cevap verdi.

Erdoğan, 1990-2002 yılları arasında, “bugünün CHP’si” olarak nitelendirdiği SHP-DYP ve DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetleri döneminde meydana gelen maden ocağı facialarını hatırlattı.

Erdoğan, 1990’da Merzifon’da 68, 1992’de Zonguldak Kozlu’da 263, 1995’te Yozgat Sorgun’da 40 (38) kişinin ölümüne sebep olan grizu patlamaları yaşandığında, iktidarda DYP-SHP koalisyon hükümeti olduğunu hatırlattı. Erdoğan, 1999-2002 yılları arasında meydana gelen 4 ayrı patlamada da 54 işçinin hayatını kaybettiğini belirterek, o dönemde iktidarda DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti olduğunu kaydetti.

Erdoğan, “O iktidarları eleştirmek için bunları söylemiyorum. Ama bazı gerçeklerin bilinmesi için söylüyorum. Kimse acılar üzerinden, ölen işçi kardeşlerimiz üzerinden oy avcılığına çıkmasın, istismara kalkışmasın” diye konuştu. (Yozgat Muhabir)