31 Mayıs 2010 Pazartesi

Şentürk’ün yol haritası: Tarıma dayalı sanayi

Yozgat’ın yeni Valisi Necati Şentürk, kalkınma konusunda önceki Vali Amir Çiçek’in yol haritasını takip edecek. Vali Şentürk, “Yozgat’ta tarıma dayalı sanayi ile bu bölgeyi şaha kaldırabiliriz” dedi.

Önceki Vali Amir Çiçek de, geçmişte Yozgat’ta sürekli sanayi ve teşvik konuları üzerine durulduğunu ve tarıma yönelik sanayinin ihmal edildiğini belirterek, “Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz” demişti.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Belediye Meclisi Üyelerini makamında kabul ederek sohbet eden Vali Şentürk, Rus savaşı sırasında dedesi ve babaannesinin Yozgat’a geldiklerini, amcasının Yozgat’ta doğduğunu belirterek, “Buranın insanını ve kültürünü biliyorum” dedi. Şentürk, gelişmişlik sıralamasında çok gerilerde olan Yozgat’ın kalkınması için, tarıma dayalı sanayiyi geliştireceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Başer’den Vali Şentürk’e hoş geldin ziyareti

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Belediye Meclisi Üyeleri, geçen Cuma günü görevine başlayan yeni Yozgat Valisi Necati Şentürk’ü makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretçilerini Valiliğin toplantı salonunda ağırlayan Şentürk, ziyaretlerinden dolayı Başkan Başer ve Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Vali Şentürk, ziyarette yaptığı değerlendirmede, Yozgat’a karşı duyduğu yakınlığı anlattı. Kendisinin Erzincanlı olduğunu ve yıllar önce üniversiteye giderken Yozgat’tan geçtiğini ifade eden Vali Şentürk, şunları söyledi:

Rus savaşında dedem ve babaannem Yozgat’ta kalmış,
amcam Yozgat’ta doğmuş


“Yolculuk sırasında otobüsümüz Yozgat’ta durur yemek yerdik. Kaymakamlığım döneminde de zaman zaman bu bölgeye geldik. Yozgat’a atandığında kendi memleketim Erzincan’a atanmış kadar rahat ve mutlu oldum. Buranın insanını ve kültürünü biliyorum. Erzincan ile Yozgat arasında pek bir fark yok. Bunun dışında 1915 yılında Rus savaşında, Kemah halkı Yozgat’a muhacir olarak gelmiştir. Benim dedem, babaannem Yozgat’a geliyor ve Yozgat’ta da kalıyorlar. Amcamın doğum yeri Yozgat’tır. Bu nedenle bizde Yozgat’a karşı bir yakınlık var.”

2003-2004 verilerine göre gelişmişlik sıralamasında Yozgat’ın 64’üncü sırada olduğuna işaret eden Vali Şentürk, “Bu sıralama çok geridir. Yozgat’ta tarıma dayalı sanayi ile bu bölgeyi şaha kaldırabiliriz” dedi. Şentürk, şöyle konuştu:

Şeffaf olacağız, fakir fukaraya yardım edeceğiz

“İnşallah hep birlikte güzel günlere doğru gideceğiz. Fikrim açıklıktır, hiç kapalı gizli bir şeyimiz olmaz; kapalı kapılar arkasında görüşmem, konuşmam, yüreğimdekini hemen dilime aktarırım. Yönetimdeki ilkemiz, şeffaflık, tarafsızlık, açıklık ve dürüstlüktür. İnsanlar arasında hiçbir ayrım yapmayacağız. Her insan bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Fakir, fukaraya çok daha farklı davranıp, pozitif ayrımcılık yaparım. Bu insanlarımız en çok himayeye muhtaç olan gruplardır. Bunların gönülleri kırık, imkânları kısıtlıdır. Kimsesiz olanların kimsesi olmamız lâzım, gariplerin de yanında olmamız gerekir. Bu konuda, muhtarlarla, okul müdürleriyle, imamlarla görüşmeler yapıp, ihtiyaç sahibi insanları tespit edeceğiz.” (Yozgat Muhabir)