1 Nisan 2010 Perşembe

Cevap: Yimpaş için ‘kovuşturmaya gerek yok’

Yimpaş ve Kombassan’ı Türkiye’de Adalet Bakanlığı’na şikâyet eden Şeref Büyükpınar’a Yozgat ve Konya savcılıkları tarafından verilen cevaplarda, “Kovuşturmaya yer yok” denildi.

www.hurriyet.de’de Ali Mercimek imzasıyla yayınlanan Münih mahreçli habere göre, Yimpaş ve Kombassan’a Almanya’da yüklü para yatıran Şeref Büyükpınar’ın, Adalet Bakanlığı’na yazdığı dilekçelerine cevap geldi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçesinde her iki şirketle ilgili ne gibi araştırmaların yapıldığını soran Büyükpınar’a Yozgat ve Konya Başsavcılıkları tarafından gönderilen cevapta, “kovuşturmaya yer olmadığı” belirtildi.

Büyükpınar, Ekim 2006’da Yozgat’taki Yimpaş, 2007 ve 2008’de de Konya’daki Kombassan şirketleri için ilgili savcılıklara ve Sermaye Piyasası Kurulu’na şikâyette bulunmuştu. Konya ve Yozgat Cumhuriyet savcılıkları tarafından gönderilen son yazılarda, Büyükpınar’ın daha önceki şikâyetleri sonucunda da “kovuşturmaya gerek olmadığı” sonucunun çıktığı hatırlatıldı.

Sadece yol parasını verdiler

Yatırdığı parasını geri alabilmek için Yimpaş ve Kombassan Holding’in merkezlerinin bulunduğu Yozgat ve Konya’ya gittiğini söyleyen Büyükpınar, “Sadece geçen yıl tekrar gittiğim Yimpaş Merkezi’nden bir yetkili bana yol masrafı olarak bir miktar verdi. Bundan sonra artık bankanıza düzenli olarak kâr payı gelecek diye beni başlarından savdılar” diye konuştu.