29 Nisan 2010 Perşembe

Ünlü Japon davul grubu Wadaiko’ya büyük ilgi

Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen Diller ve Kültürler Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat’a gelen ünlü Japon davul grubu Wadaiko, Yozgat halkının kendilerine gösterdikleri ilgiye karşılık, yarınki gösteriden önce Cumhuriyet Meydanı’nda davul gösterisi sergilediler.

Ünlü Japon davul grubu Wadaiko, 30 Nisan Cuma günü İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bir gösteri düzenleyecek.

Yozgat halkının ilgisine gösteriyle karşılık verdiler

Wadaiko davul grubunun Başkanı Narumi Teramura, Yozgat’a gelirken, Cumhuriyet Meydanı’nda böyle bir gösteri yapma programlarının bulunmadığını ifade ederek, “Bize gösterilen bu büyük ilgiye karşılık olarak bir gösteri sumak istedik. Bu ilgiden dolayı çok mutlu olduk. 2010, Türkiye’de Japon Yılı olarak ilân edildi. Ertuğrul Firkateyni faciasından sonra başlayan dostluğumuzun bu şekilde gelişmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Bu bizim Türkiye’ye ilk gelişimiz. Yozgat’ta olmaktan ve sizlerle tanıştığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Japonların davul gösterisini hayranlıkla izleyen vatandaşlar, gösteriyi çok beğendiklerini söylediler. Kültürler arasındaki iletişimden memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, bu tür etkinliklerin daha sık düzenlenmesini istediklerini dile getirdiler.

Japon gösteri grubuna büyük ilgi gösteren çocuklar ise, Japon konuklarla fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

(Kaynak: samanyoluhaber.com)