28 Nisan 2010 Çarşamba

Sebze meyve hali kurma yetkisi belediyelerin

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yeni hal yasası ile toptancı hali kurma yetkisinin belediyelere verildiğini, özel hal kurmak isteyenlerin de belediyelerden izin alacaklarını bildirdi.

Sebze ve meyve piyasasına çeki düzen verecek düzenlemeleri içeren yeni hal yasası ile belediyelere hal kurma yetkisi verildi. Yeni hal yasası, sebze ve meyve piyasasına çeki düzen verecek düzenlemeleri içeriyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yasayla birlikte malların, gıda güvenliğine, kalite ve standardına, teknik ve hijyenik şartlara aykırı olarak satışa sunulmasının yasaklanacağını söyledi. Bakan Ergün, şu açıklamada bulundu:

“Toptancı halleri ihtiyaca göre belediyelerimiz tarafından kurulacaktır. Gerçek veya tüzel kişilerin toptancı kişilerin toptan hal kurmaya izin mercii de belediyelerimizdir. Eğer özel sektör hal kurmak istiyorsa belediyelerimizden izin alacak. Bu noktada belediyelerimiz kurulan veya kuruluşuna izin verilen toptancı hallerini en geç bir ay içinde bakanlığımıza bildirecekler; çünkü yeni standartlara göre kurulup kurulmadığını denetleme yetkisi bakanlığımızdadır.”