28 Nisan 2010 Çarşamba

Gecikme faizi yüzde 2’ye düştü

Sigorta prim borcu olan işveren Bağ-Kur’lulara müjde geldi. Bakanlar Kurulu, prim borçlarına uygulanan yüzde 3’lük faiz oranını yüzde 2’ye indirdi. Taksitlendirme yapan borçlulara Mayıs ayından itibaren yüzde 2 faiz uygulanacak.

Resmi Gazete’nin bu günkü nüshasında yayımlanan karara göre 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 89’uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan gecikme cezası oranı yüzde 3’ten yüzde 2’ye indirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız iki hafta önce bu konuda bir çalışma yapıldığını bildirmişti. Af yerine Amme Alacakları Kanunu’na bağlı 36 aya kadar tecil edip taksitlendirme imkânı bulunduğunu ifade eden Zararsız, taksitlendirmeye uygulanacak faiz için, “İlk üç ay yüzde 3’e faiz uygulanıyor. Yüzde 2’ye indirmek üzere Bakanlar Kurulu yetkili. İmzalanmak üzere yüzde 2’ye inmiş olacak” demişti.

Resmi Gazete’nin bu günkü nüshasında yayımlanan karara göre 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 89’uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan gecikme cezası oranı yüzde 3’ten yüzde 2’ye indirildi. (Kaynak: zaman.com.tr)