18 Nisan 2010 Pazar

MHP’li Demirel: Ajandamızda koalisyon yok

MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel, önümüzdeki genel seçimde CHP-MHP koalisyonu kurulabileceğine dair söylentiler hakkında, ajandalarında bir koalisyon hükümeti kurmak olmadığını söyledi.

Demirel, “İktidar olamadığı takdirde birilerinin koalisyon içinde olmak gibi bir talepleri olabilir; ama MHP Genel Başkanı ve İl Başkanları adına buradan söylüyorum, bizim ajandamızda bir koalisyon hükümeti kurmak yoktur” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 13 İl Başkanı Kayseri’de istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Çorum, Niğde, Nevşehir, Sivas, Yozgat, Osmaniye, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Karaman, Ankara, Aksaray ve Amasya il başkanlarının yanı sıra bazı belediye başkanları da katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ankara İl Başkanı Ömer Demirel, demokrasilerde partilerin tek hedefinin iktidar olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“İktidar olamadığı takdirde birilerinin koalisyon içinde olmak gibi bir talepleri olabilir; ama MHP Genel Başkanı ve İl Başkanları adına buradan söylüyorum, bizim ajandamızda bir koalisyon hükümeti kurmak yoktur. MHP, ilk yapılacak seçimde tek başına iktidarı hedeflemektedir. Birilerinin gizli ajandasında koalisyon hesabı var mıdır, onu bilemiyorum. Kendi hesaplarını görsünler.”