18 Nisan 2010 Pazar

Hafızlık ve En Güzel Ezan Okuma Yarışması’nda Kayseri birinci oldu, Yozgat üçüncülüğü elde etti

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hafızlık ve En Güzel Ezan Okuma Yarışması”nın Yozgat bölge birinciliğinde Kayseri temsilcileri birinci oldu.

Yarışmada Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ali Akkan, “En Güzel Ezan Okuma” kategorisinde üçüncülük derecesini elde etti.

Yimpaş Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya ev sahibi Yozgat ile birlikte Kayseri, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Karaman, Sivas, Kırıkkale illerinde birinci olan İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

8 ilden öğrencilerin katıldığı hafızlık yarışmasında Kayseri M. Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Abdullah Nedim birinci, Konya Akşehir İmam Hatip Lisesi’nden Ali Özkul ikinci, Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Osman Alçı da üçüncü oldu.

Yozgat'tan iki olmak üzere 11 yarışmacının katıldığı “En Güzel Ezan Okuma” yarışmasında ise Kayseri Melikgazi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Şükrü Ceyhan birinci, Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Samet İnanç ikinci, Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ali Akkan üçüncü oldu.

Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, her iki yarışmada da birinci olan Kayseri bölgesinden gelen öğrencilere ödüllerini verdi.

Yarışmada birinci olan Kayseri bölgesinden Abdullah Nedim ve Şükrü Ceyhan, 10 ayrı bölgede birinci olan diğer rakipleriyle 30 Mayıs tarihinde Rize’de yapılacak Türkiye finaline katılacak.