18 Nisan 2010 Pazar

Dışişleri mensuplarının eşleri Yozgat’ı gezdiler

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) üyeleri, Yozgat’ı tanımak, tarihî ve turistik yerlerini gezmek üzere düzenledikleri gezide, şehrin tarihî ve turistik yerlerini gezdiler. Yozgat Turizm İl Müdürü Bahri Akbulut ve Yozgat Müzesi Müdürü Hasan Şenyurt, gezilen mekânlar hakkında konuklara bilgi verdiler.

Dernek Başkanı Zeynep Emel Çeviköz, geziye Slovakya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden de konuklarının katıldığını belirtti.

Bürokrat eşleri Yozgat’ta

Dışişleri Bakanlığında görevli büyükelçi ve diğer bürokratların eşlerinin katıldığı gezide, Yozgat Çamlık Millî Parkı’nda yapılan kahvaltının ardından, tarihî Çapanoğlu Büyük Cami, Fatih Cami, Karsıoğlu Konağı, Divanlıoğlu Konağı, Yozgat Müzesi ve Hayri İnal Konağı ile Yozgat Lisesi ve Saat Kulesi ziyaret edildi. Hayri İnal Konağı’nda konuklara menengiç kahvesi, kavurga ve çay ikram edildi.

Yozgat Turizm İl Müdürü Bahri Akbulut ve Yozgat Müzesi Müdürü Hasan Şenyurt, gezilen mekânlar hakkında konuklara bilgi verdiler.

Dernek Başkanı Zeynep Emel Çeviköz, yaptığı açıklamada, dışişlerinde görevli diplomat eş ve çocuklarına yönelik bu tip sosyal ve kültürel etkinlikleri sıkça düzenlediklerini söyledi.

Yozgat’ı tanımak, tarihî ve turistik yerlerini gezmek üzere bir program yaptıklarını ifade eden Çeviköz, geziye Slovakya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden de konuklarının katıldığını belirtti.