25 Nisan 2010 Pazar

Gazeteciler Hatıra Ormanı’na 500 fidan dikildi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü’nün birlikte hazırladığı “Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı” ağaçlandırma projesi kapsamında Yozgat’ta 500 çam fidanı törenle toprakla buluşturuldu.

Yozgat’ın Çalatlı Köyü Cinlikavak mevkiinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından altyapısı hazırlanan bölgede düzenlenen fidan dikim törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Basın Şube Müdürü Bahattin Akyön, Birinci Hukuk Müşaviri H. Mehmet Gani, İdari Mali İşler Müdürü Alaattin Özafşar, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız ve Yozgat’ta görev yapan basın mensupları katıldı..

Vali Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Yozgat’ın yeşil bir örtüye bürünebilmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini, kurulan bu tür hatıra ormanlarıyla da bu çalışmaların ivme kazandığını söyledi. Çiçek, Yozgat’ta yüzde 17-18 civarında olan ağaçlandırma oranının yüzde 30’lara çıkarılmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da, başlattıkları bu çalışmanın devamının gelmesini istediklerini, bir ışık yaktıklarını, bundan sonra yeni ışıklar yanacağına inandıklarını söyledi.

Vali Çiçek ve Genel Müdür Karakaya fidan dikerken görüntü alan gazeteciler de daha sonra fidan diktiler.