20 Nisan 2010 Salı

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek:
Yozgat için elimizden geleni yapacağız

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Danışma Kurulu Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in başkanlığında yapıldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık’ın da katıldığı toplantıda bir değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Yozgat için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Siyaset, bürokrasi ve iş dünyasının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 100’den fazla Yozgatlının katıldığı Danışma Kurulu Toplantısı’nda, Yozgat’ın kalkınma sürecini hızlandırmaya yönelik çeşitli komisyonlar oluşturuldu ve başkanları seçildi.

“23 Haziran Dünya Yozgatlılar Günü”nün hazırlıkları ise devam ediyor.

Kalbur üstü Yozgatlılar, Yozgat için bir araya geldi

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu’nun Danışma Kurulu toplantısı, 17 Nisan Cumartesi günü, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in başkanlığında İstanbul’da yapıldı.

İstanbul Baltalimanı’daki Portaxe’te verilen kokteylin ardından yapılan toplantıya, Cemil Çiçek’in yanı sıra, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gülümser, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve eski Bakanlardan Lütfullah Kayalar da katıldı.

Yozgatlı işadamları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı toplantıya 100’ün üzerinde katılım oldu. 20 davetli ise, mazeretleri sebebiyle toplantıya katılamadı.

Avusturya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Feyzullah Andak, toplantıya katılmak için Avusturya’dan İstanbul’a geldi. Toplantıya, Kayseri, Bursa, Kocaeli federasyonlarının temsilcileri de katıldı.

Kalkınmaya yönelik komisyonlar oluşturuldu

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in başkanlık ettiği toplantıda, Yozgat’ın kalkınma sürecini hızlandırmaya yönelik olarak, AR-GE, Yatırımlar, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler, Basın-Yayın ve Lobi Faaliyetleri gibi çeşitli komisyonlar oluşturuldu ve başkanları seçildi. Cemil Çiçek, toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Yozgat için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Saat 14.00’te başlayan ve 20.00’de sona eren toplantının verimli geçtiği ve belirlenecek tarihlerde tekrarlanacağı bildirildi.

Dünya Yozgatlılar Günü hazırlıkları devam ediyor

İstanbul WOW Otel’de gerçekleştirilecek olan “23 Haziran Dünya Yozgatlılar Günü” programının hazırlıklarının ise devam ettiği öğrenildi. Yaklaşık 750 davetlinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan program için şu âna kadar 450 civarında talep olduğu, 23 Haziran’da yapılacak olan programın büyük ilgi gördüğü belirtiliyor.
(Yozgat Muhabir)