20 Nisan 2010 Salı

Bakan Yıldız: Üç beş çakala papuç bırakacak değiliz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de uğradığı yumruklu saldırı konusunda yaptığı açıklamada, bu tip saldırıların kendilerini yıldıramayacağını belirterek, Türkiye’nin ahengi, birliği ve beraberliği için çok daha fazla çalışacağını söyledi.

Demokratik açılımla, PKK’nın bu ülkeden kovulup gideceğini ifade eden Yıldız, “Türkiye her alanda normalleştikten sonra terör alanında anormal durumda kalamaz” diye konuştu. Üç beş çakal ve çapulcunun bunu engelleyemeyeceğini belirten Yıldız, “O yüzden kendini bilmezlere pabuç bırakacak değiliz. Biz, sorumluluğu omuzlarımızda hisseden insanlarız” dedi.

“Her şey üzerinden siyaset yapılabilir, ama bu ülke için canını feda etmiş şehitler üzerinden yapılmaz” diyen Yıldız, “Hiç kimse bizi yıldıramaz. Biz, Sayın Başbakanımızın bize çizdiği hedef doğrultusunda, gece gündüz demeden koşturuyoruz. İnşallah daha çok koşturacağız bundan sonra” diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yozgatın Boğazlıyan ilçesine bağlı Devecipınar Beldesi doğumlu.

Kırılsak da dökülsek de yolumuza devam edeceğiz

Uğradığı saldırıdan sonra Kayseri’de yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Ankara’ya getirilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisine devam edilen Yıldız, yaklaşık 4 saat kaldığı hastaneden Anayasa değişikliği oylamasına katılmak üzere ayrıldı.

Hastaneden çıkışta muhabirlerin sorularını cevaplayan Yıldız, bu gün Kayseri’de bir şehit yüzbaşının defnedildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Bu şehitlerimiz, bu güzel ülkemiz için kendilerini feda ettiler. Bizler de bu ülke için, kalkınması için, en ücra köşedeki vatandaşımıza hizmet götürebilmek için Sayın Başbakanımızın başkanlığında bütün arkadaşlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, teşkilat mensuplarımız, teşkilatımızın her kademesinde görev yapan arkadaşlarımız canla başla uğraşıyoruz. O yüzden biz, kırılsa da dökülse de, bir bütün olarak yolumuza devam edeceğiz. Bununla alâkalı eğer bu tip saldırılarla yıldırılmak isteniyorsak, tam tersini söyleyeyim arkadaşlar, hissettiğimi söylüyorum, bu ülke için çok daha fazla çalışacağım. Bu ülkenin âhengi için, birliği ve beraberliği için çok daha fazla çalışacağım.”

Şehitler üzerinden siyaset yapılmaz

“Her şey üzerinden siyaset yapılabilir, ama bu ülke için canını feda etmiş şehitler üzerinden yapılmaz” diyen Yıldız, “Hiç kimse bizi yıldıramaz. Biz, Sayın Başbakanımızın bize çizdiği hedef doğrultusunda, gece gündüz demeden koşturuyoruz. İnşallah daha çok koşturacağız bundan sonra” diye konuştu.

Kayseri’de şehit ailelerine 100 daire verildi

Sözlerini, “Bu ülke bizim, bu şehitler bizim, şehit ailelerimiz bizim” diye sürdüren Yıldız, Kayseri’de 100 tane dairenin Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’den alınarak şehit ailelerine hibe edildiğini hatırlattı.

Demokratik açılımla PKK bu ülkeden kovulacak

Şehit yakınlarının Kayseri’de yalnız olmadığını anlatan Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

“Bütün Türkiye’de olduğu gibi Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar, inşallah bu terörün de kökü kazınacak. Şu anda bir kısım insanların yadırgadığı demokratik açılımla beraber PKK bu ülkeden kovulacak ve gidecek. Bunun başka çaresi yok. Türkiye her alanda normalleştikten sonra terör alanında anormal durumda kalamaz. Bunu hiç kimsenin, hele hele üç beş tane çakal takımı, çapulcu tiplinin (çok affedersiniz) onların hiçbirinin hakları yok buna. O yüzden kendini bilmezlere pabuç bırakacak değiliz. Biz, sorumluluğu omuzlarımızda hisseden insanlarız. Hasta olsak da, emekleyerek de, koşarak da, yürüyerek de olsa, biz bu ülkenin hizmetindeyiz.”

Tahriklere kapılmayın

Taner Yıldız, Türkiye’nin normalleşmesini istemeyenlerin olabileceğini ifade ederek, vatandaşlardan tahriklere kapılmamalarını istedi.

Saldırganın sabıkası kabarık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Kayseri’de yumruklu saldırıda bulunan Şahin Ş.’nin sabıkası kabarık çıktı.

Polis, saldırgan hakkında kapsamlı bir araştırma yaptı. 1994’te sarhoş halde bir şahsı darp, aynı yıl umumun istirahatını bozmak ve görevli memura hakaret suçları da Şahin Ş.’nin sabıka dosyasında yer alıyor. Zanlı hakkında 2005’te kasten yaralama suçundan adlî işlem yapıldığı da öğrenildi.

Türk Eğitim-Sen üyesi saldırganın Kayseri İşçi Partisi yönetimiyle irtibatlı olduğu ileri sürülüyor.

Şahin Ş.’nin, tören sırasında hükümet aleyhine slogan atan grup içinde bulunduğu belirtiliyor.