21 Nisan 2010 Çarşamba

Asansörün halatı koptu, 1 kişi öldü, Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi ölümden döndü

Yimpaş Alışveriş Merkezi’nde 6 kişilik asansöre 11 kişi binince, asansörün halatı koptu. Son anda asansöre binmeye çalışırken, düşmeye başlayan kabinle kapı arasına sıkışarak ağır yaralandığı belirtilen 66 yaşındaki Muteber Benekli, Yozgat Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Benekli, bütün çabalara rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralılar ise tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Asansörde bulunanlar arasında Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi Neriman Başer ve yeğeni Fatma Korkmaz’ın da olduğu öğrenildi.

“Asansör 6 kişiliktir” uyarısı dikkate alınmayınca…

Umut Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Yimpaş Alışveriş Merkezi’nin beşinci katında bulunan Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.

6 kişilik asansöre, konferansa yetişmek için acele eden vatandaşlardan 9 kişi binerek beşinci kata çıkmak istedi. Birinci katta duran asansöre 2 kişi daha binince, asansörün halatı koptu. Asansör, birinci kattan zemine çakıldı.

Son anda asansöre binmeye çalışırken, düşmeye başlayan asansörle kapı arasına sıkışarak ağır yaralandığı belirtilen 66 yaşındaki Muteber Benekli ile hafif yaralanan Serpil Gözüyaşlı ve Tekmile Eser, ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Ameliyata alınan Muteber Benekli, bütün çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Diğer yaralılar ise tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Asansörde bulunanlar arasında Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi Neriman Başer ile yeğeni Fatma Korkmaz’ın da olduğu öğrenildi.

(Kaynak: cnnturk.com / haberler.com)