21 Nisan 2010 Çarşamba

Asansör kazasında ölen Benekli toprağa verildi

Yimpaş Alışveriş Merkezi’nde, halatı koparak zemine çakılan asansörde sıkışarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden 66 yaşındaki emekli öğretmen Muteber Benekli, bu gün toprağa verildi.

Muteber Benekli’nin, öğle namazından sonra Çapanoğlu Büyük Camii’nde kılınan cenaze namazına, Benekli’nin yakınları, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yimpaş Holding Başkanı Dursun Uyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Emekli Öğretmen Muteber Benekli, son anda asansöre binmeye çalışırken, düşmeye başlayan kabinle kapı arasına sıkışarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Ölüm tehlikesi atlatan Neriman Başer, kazayı anlattı

Halatı kopan asansörde bulunan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi Neriman Başer, basın mensuplarının soruları üzerine, kazanın nasıl olduğunu anlattı.

Başer, asansöre fazla kişinin bindiğini ve kapı kapanmadan kabinin düştüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Kutlu Doğum Haftası programına katılmak için gelmiştik. Asansör önünde ablamla birlikte sıra beklerken, bizden önce programın düzenlendiği kata 3 asansör çıktı. 4’üncüde asansör bize geldi. Biz en öndeydik, rahat bindik. Bizden sonra 3-4 kişi daha bindi.

Asansörün kapısı kapanmadan arkadan bir grup geldi ve bunların hepsi birden asansöre binmeye çalıştı. Ben arkadan ‘Fazla binmeyin asansörün kapısı kapanmıyor, birkaçınız inin’ dedim. Bu arada yine binenler oldu. Sözüm bitmeden asansör düştü. Bir kadın asansöre sıkıştı. Düşmenin etkisiyle nasıl sıkıştığını tam göremedim, sadece ayağını gördüm. Bizleri kurtarmak için erken müdahale oldu. 5-10 dakika içerisinde çıktık. O bayandan başka kimse yaralanmadı.” (Kaynak: hurriyet.com.tr)